Вибухонебезпечне відлуння війни

Квітень 19, 2014 | Новини | Переглядів: 806 | Коментарі: 0

Майже сім десятиліть минуло після закінчення Великої Вітчизняної війни, але й донині відлуння тих трагічних подій нагадують про себе небезпечними знахідками застарілих боєприпасів.

Вибухонебезпечні предмети знаходять щовесни з початком польових робіт, відкриттям сезону відпочинку на лоні природи, під час прогулянок у лісі, у зв’язку з будівельними роботами тощо. На жаль, подекуди необережність, безпечність та необізнаність наших громадян в результаті таких знахідок мають трагічні наслідки. Слід знати, що під впливом зовнішнього середовища оболонка боєприпасів піддається руйнуванню. А відтак, зазнавши ушкоджень, вони стають ще більш небезпечними та непередбачуваними. Тож, якщо ви під час прогулянки натрапили на залізний іржавий предмет, не поспішайте випробовувати його на міцність, адже зайва цікавість у даному разі може мати фатальні наслідки. Історія таких знахідок нараховує чималу кількість травмувань та ушкоджень, а подекуди і загибелі людей у разі активації вибухонебезпечних предметів. Пам’ятайте, що надійним щитом між вами та небезпекою завжди залишаються ваші знання. Тож, кожен повинен чітко знати правила поведінки у випадку знаходження підозрілих предметів, за зовнішніми ознаками схожих на застарілі боєприпаси.
У першу чергу, при знаходженні таких предметів, слід помітити місце небезпечної знахідки підручними засобами та повідомити про це службу порятунку за номером 101.
У разі знаходження вибухонебезпечного пристрою категорично заборонено:
- впритул наближатися до предмету;
- пересувати його або брати в руки;
- кидати по ньому сторонніми предметами;
- розпалювати поряд багаття або кидати в нього вибухонебезпечний предмет;
- приносити предмет додому, у табір, школу.
Пам’ятайте! Розмінуванням і знешкодженням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери. А від вашої обережності та обізнаності щодо правил поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів залежить ваше життя і здоров’я та оточуючих.
НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool