Ветвицький: Земля реальніша, ніж Долинський КГЗКОР

Жовтень 18, 2011 | Новини | Переглядів: 3365 | Коментарі: 0

Більш як 25 років тому в місті Долинська Кіровоградської області було розпочате будівництво Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд. Однак після розвалу СРСР будівництво було призупинене.

 Мешканці міста й досі сподіваються на те, що комбінат запрацює. Президент партії «ПРАВДА» Дмитро Ветвицький під час свого робочого візиту переконався в тому, що долинчанам варто покладатися скоріше на землю, аніж на обіцяні владою перспективи добудови КГЗКОРу.

- Дмитре Олександровичу, яке враження справило на вас місто Долинська?
- Перші враження від міста дуже приємні: воно вражає широкими вулицями та високими багатоповерхівками. Видно, що за радянських часів у Долинську вкладалися чималі кошти. Однак цього потенціалу навряд чи вистачить надовго. Місто повільно занепадає, а його населення поступово зменшується. Основною причиною цього є те, що в місті й досі не працює КГЗКОР, а люди вже два десятиріччя чекають, поки він запрацює, однак і досі марно.
- Чиновники усіх рівнів постійно обіцяють, що підприємство запрацює. Такі заяви лунали від місцевої влади і цього року. Чи запрацює підприємство найближчими роками?
- Мешканці міста Долинська чують ці обіцянки кожні два роки. Так людей годують обіцянками вже 20 років. Та віз і нині там. Настав час сказати людям правду. Я майже впевнений у тому, що найближчими роками підприємство не буде добудоване.
- Чому?
- Річ у тому, що за КГЗКОР, яким номінально володіє держава, воюють олігархи. Деяким з них хочеться купити підприємство, аби добудувати. Та інші бізнесмени не зацікавлені у тому, щоб КГЗКОР запрацював. Їм вигідніше розвивати інші гірничо-збагачувальні комбінати у Кривому Розі. Поки ця війна триває, навряд чи найближчими роками підприємство в місті Долинська буде збагачувати руду.
- Що ж тоді ви порадили мешканцям міста?
- Майбутнє міста Долинська – це земля. Саме на землю, а не на добудову КГЗКОРу варто покладатися людям. Адже, земля – це справжній скарб, який перебуває в руках українського народу, який прокормить людей у скрутну хвилину. Тому мешканцям міста Долинська варто докласти зусиль, аби отримати у власність земельні ділянки, на які за законом має право кожен громадянин України.
- Ви ініціювали законопроект щодо проведення земельного референдуму, на якому кожен українець зможе вирішити, чи варто продавати землю. Як проходить збір підписів на його підтримку?
- На сьогодні на Кіровоградщині зібрано понад 14 тисяч підписів. Сотні людей по всій Кіровоградській області приходять до наметів партії «ПРАВДА», щоб поставити свій підпис на підтримку законопроекту №9146 про земельний референдум. Це свідчить про те, що кіровоградці усвідомили безцінність землі та готові її захищати. Наші активісти продовжують активно збирати підписи на Кіровоградщині та по всій країні.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool