Ветвицький: ВР відмовилася встановлювати доплату вчителям і лікарям

Січень 12, 2012 | Новини | Переглядів: 3270 | Коментарі: 6

Верховна Рада знову відмовилася приймати законопроект про доплату вчителям і лікарям. Законопроект № 8651 про встановлення додаткових соціальних гарантій для працівників культури, освіти та охорони здоров'я був відхилений Верховною Радою у вівторок, 10 січня. Автор законопроекту, президент партії «ПРАВДА» Дмитро Ветвицький впевнений, що Верховна Рада не мала право залишати бюджетників напризволяще.


- Дмитре Олександровичу, які саме доплати передбачав ваш законопроект?
- Законопроект передбачав встановлення додаткових соціальних гарантій для працівників культури, освіти та охорони здоров'я, які були б єдиними для всіх цих категорій працівників, а також встановлення чітких розмірів таких виплат на законодавчому рівні. Відповідно до законопроекту, вчителі, лікарі та працівники культури щорічно отримували б допомогу для оздоровлення, винагороду за сумлінну працю, допомогу для вирішення соціально-побутових питань - у розмірі посадового окладу, а також щомісячну надбавку за вислугу років: від 10% до 30% .
- Чи містилася якась специфічна доплата за роботу в селі?
- Так, я запропонував доплачувати педагогам, фельдшерам та працівникам культури за роботу в сільській місцевості у вигляді щомісячної надбавки для вищенаведених категорій працівників у розмірі 25% від посадового окладу. Така доплата допомогла б зупинити руйнацію села.
- Як оцінили законопроект спеціалісти?
За прийняття такого необхідного законопроекту виступив, як профільний комітет ВР, так і науково-експертне управління парламенту. Усі вони одностайно підтримали цей документ, як актуальний та своєчасний.
- Чому ж Верховна Рада відхилила доплати бюджетникам?
- Доплати вчителям та лікарям підтримало всього 83 народних депутата з 226 необхідних. Проурядова більшість у ВР не дало жодного голосу, виправдовуючись відсутністю 11 мільярдів в бюджеті. У той же час ВР списує по 40 мільярдів компаніям олігархів. Виходить, для олігархів гроші у парламенті є, а для вчителів і лікарів - їх немає. Ні я ні вся партія «ПРАВДА» не збираємося миритися з такою політикою подвійних стандартів парламенту. Очевидно, що під «купол» повинні прийти нові більш порядні люди.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool