Ветвицький: Мовне питання - вистава для виборців

Травень 31, 2012 | Новини | Переглядів: 2695 | Коментарі: 0

Минулого тижня мільйони громадян України побачили вражаючу «виставу», що відбулася у Верховній Раді, під назвою: «Розгляд питання про російську мову». Розірвана депутатська сорочка, бойові прийоми та емоції зробили цю подію однією з найбільш обговорюваних, резонансних. Чому саме за таких обставин відбувається розгляд питання про мову ми запитуємо у народного депутата України Дмитра Олександровича Вітвицького.

- Шановний Дмитро Олександрович, на Вашу думку, чому розгляд мовного питання відбувається саме зараз і супроводжується такими діями, як депутатська бійка?

- Все просто. Вибори дуже скоро, а народ так втомився від політики, що без використання шокуючих засобів увагу не привернути. Маніпулюючи «мовним питанням» дуже легко розділити людей на тих, хто за, і тих, хто проти. А застосовуючи такі яскраві засоби його розгляду у Верховній Раді, як бійка, дуже просто впливати на думку виборців, відволікаючи їхню увагу від питань якості життя, зростання цін, пенсійної реформи та ефективності роботи влади.

- Тобто, це такий своєрідний відволікаючий маневр?

- Саме так. Бійка у Верховній Раді стала темою, обговорювати яку почали навіть ті майже 40% виборців, які або ще не визначилися зі своїми політичними вподобаннями, або не мали наміру йти на голосування. Тобто ця тема стала такою собі «червоною ганчіркою», щоб «роздражнити», активізувати виборців, «допомогти» їм визначитися з вподобаннями.

- Яка ж головна ціль спекуляцій на такому складному та болючому питанні?

- Очевидно, що за допомогою таких, небезпечних для держави, але наочних, технологій, режисери майбутніх виборів розраховують «задешево» - не за хліб, а за видовища придбати додаткові голоси виборців. Однак, як депутат зі стажем, я впевнений, що наші громадяни – це не статисти, не мовчазні виконавці чиєїсь волі, і нікому не вдасться за допомогою принципу «хліба та видовищ» перетворити українських громадян на рабів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool