Ветвицький: Кіровоградцям буде важко захистити землю від олігархів

Жовтень 12, 2011 | Новини | Переглядів: 2167 | Коментарі: 4

Земля – це єдина та найбільша цінність, що залишилося в руках кіровоградців. Це Президент партії «ПРАВДА» Дмитро Ветвицький, який ініціював законопроект щодо проведення всенародного земельного референдуму, попереджає про велику небезпеку, яка чекає на власників земельних паїв у випадку безконтрольного продажу.

- Дмитре Олександровичу, в чому полягає небезпека для власників землі?
- Українська земля у прямому розумінні дорожча за золото. Особливо земля Кіровоградщини, яка вважається найкращою в Україні. Багато хто буде жадати заволодіти цією землею, обдуривши її власників. Зробити це буде легко, адже наші селяни є довірливими. Навіть зараз, коли земля ще не є товаром, у людей вже відбирають землю. До мене по допомогу звертаються сотні селян, які колись здали в оренду свої паї, а зараз не можуть їх повернути назад.
 

- Що ж тоді на нас чекає, коли землю дозволять продавати та купувати?
- На нас чекає ще більший хаос ніж зараз. Тому я в своєму законопроекті запропонував провести референдум і запитати у народу, чи варто все ж таки дозволяти продаж землі. Я впевнений, що тільки весь народ України, а не 450 депутатів, зможе ухвалити дійсно мудре рішення. Рішення народу повинно стати законом для влади. Ми продовжуємо збирати підписи кіровоградців. На сьогодні їх вже понад 14 000.
 

- Як ви радите селянам захищати свою землю?
- Перш за все я раджу всім людям дуже уважно читати документи щодо землі перед тим, як їх підписувати. В жодному разі не можна підписувати документи, яких люди не читали, або зміст яких не зрозуміли. Однак, краще за все радитись з юридично підкованими родичами або сусідами, хто знається на таких документах. Краще сім разів порадитись, а вже потім один раз підписати.
 

- Отже ви впевнені, що в 2012 році Україна ще не буде готова торгувати землею?
- Я впевнений, що наша країна до продажу землі не готова. Адже у нас не ухвалені найважливіші закони щодо функціонування ринку землі, а існуючі закони не виконуються. Відтак кіровоградцям в 2012 році буде дуже важко захистити свою землю від зазіхань олігархів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool