В області визначено об’єкти для реалізації проекту «Доступне житло»

Травень 16, 2012 | Новини | Переглядів: 1042 | Коментарі: 0

Про реальні кроки у напрямку реалізації проекту "Доступне житло" проінформувала під час апаратної наради начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова.

Вона повідомила, що для формування черги від області подано заяви по 3 об'єктах до відповідного урядового департаменту. Це 2 будинки в Олександрії і один у Світловодську.

Голову облдержадміністрації здивував той факт, що серед названих міст немає Кіровограда, тим більше, що в обласному центрі уже виділено земельну ділянку для зведення доступного житла економ-класу і класу стандарт по вулиці Жадова. Але Вікторія Кулікова підтвердила, що таки дійсно жодних необхідних заяв від Кіровограда не надійшло, причиною тому перший заступник міського голови Кіровограда, за її словами, визначив не повну готовність необхідної проектно-кошторисної документації.
Як зазначила Вікторія Кулікова, цього року в рамках реалізації проекту "Доступне житло" планується ввести в експлуатацію 183 квартири. Ціна питання – 30 млн.грн.
Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко закцентував увагу на окремих складових цієї вкрай важливої теми. Він підкреслив, що до участі у проекті "Доступне житло" допускаються нові об’єкти будівництва, і аж ніяк не вторинне житло. Також він наголосив, що претендентам на "доступні" квартири необхідно буде іще підтверджувати свою платоспроможність перед банком-кредитором, в даному випадку Ощадбанком. І сплачувати кредит їм доведеться у чітко встановлені терміни, так само поступово, як і зводитиметься житло, при цьому і держава зможе не одразу компенсувати свою частину грошових зобов’язань. А тому чітко координувати цей процес і співпрацювати із людьми повинні представники відповідних підрозділів міськвиконкомів.
Сергій Ларін наголосив, що питання житлового будівництва на особливому контролі у Президента України. Глава держави вимагає активізації житлового будівництва і наголошує на необхідності відновлення довіри суспільства до державної політики, спрямованої на вирішення житлового питання. А тому й керівник області переконаний, що на рівні області проект "Доступне житло" потребує більш ефективних засобів реалізації. Це той проект, що не потерпить жодних "пробуксовувань", і усі перешкоди на шляху його реалізації повинні бути усунені, для людей процес участі у проекті має бути максимально спрощений.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool