В Кіровоградській митниці понад 85 відсотків митних декларацій оформлюються у електронному вигляді

Квітень 10, 2013 | Новини | Переглядів: 955 | Коментарі: 0

Електронне декларування, як один із чинників сучасних інформаційних технологій, дає можливість перейти на новітні форми митного контролю, скоротити суб’єктам господарювання часові та фінансові витрати при здійснення митних формальностей, а також усунути суб'єктивні чинники і корупційні складові при веденні зовнішньоекономічної діяльності.

За підсумками першого кварталу 2013 року митне оформлення товарів з використанням електронного декларування здійснювали 48 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які знаходяться на обліку в Кіровоградській митниці.
За цей період митницею оформлено 4283 митні декларації, 85% з яких – у електронному вигляді.
При цьому кількість електронних експортних декларацій становить 95% від загальної кількості оформленого експорту, а електронних імпортних декларацій – 86% від імпорту.
У порівнянні з аналогічним періодом 2012 року кількість електронних митних декларацій збільшилась у 8,3 разів, у тому числі імпортних – у 2 рази.
Слід зазначити, що у січні-березні 2013 року активізувалась робота митниці по впровадженню процедури електронного декларування експортних вантажів. Так, якщо у І кварталі минулого року митницею не було оформлено жодної електронної митної декларації у митному режимі «експорт», то за аналогічний період 2013 року оформлено 95% від всього експорту.
Переваги електронного декларування та безоплатне отримання електронних цифрових підписів у Акредитованому центрі сертифікації ключів Міністерства доходів і зборів сприяють активному переходу бізнесу на безпаперове митне оформлення вантажів.
***
Нагадуємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Прес-служба Кіровоградської митниці
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool