У Кропивницькому в дитячий садок завітали надзвичайники (ФОТО)

Серпень 07, 2024 | Новини | Переглядів: 48 | Коментарі: 0

Сьогодні, 7 серпня, заняття з безпеки працівники Служби порятунку провели для вихованців дошкільного навчального закладу «Золотий ключик» в обласному центрі.

Розроблені та випробувані методики, що використовують фахівці ДСНС під час навчання дітей, спрямовані на здобуття ними базових знань, умінь та навичок щодо дій в екстремальних ситуаціях з метою захисту свого життя та здоров’я.

У Кропивницькому в дитячий садок завітали надзвичайники (ФОТО)

У Кропивницькому в дитячий садок завітали надзвичайники (ФОТО)

У Кропивницькому в дитячий садок завітали надзвичайники (ФОТО)

Розпочали захід з питань пожежної безпеки: рятувальники пояснили малечі, як діяти при пожежі у приміщенні, а головне — як цього не допустити. Найкраще діти запам’ятовують порядок дій під час гри. Веселі й рухливі розваги створювали невимушену атмосферу. Малеча із захватом брала участь в естафетах. За правилами гри діти мали уявити себе водіями пожежних автомобілів, які чимшвидше мали дістатися для місця виклику.

Сподобалася учасникам й естафета “Острівки безпеки”, де кожен гравець мав обережно пересуватися, прокладаючи собі шлях з невеликих за розміром карток, аби вчасно дістатися до постраждалого та врятувати його. Ця частина заходу пройшла вже в укритті, до якого усі учасники заходу разом з персоналом спустилися за сигналом повітряної тривоги.

Не оминули увагою й мінну безпеку, розповівши юним шукачам пригод, що не слід чіпати незнайомих предметів, тим більше брати їх у руки. Якщо натрапили на боєприпас, необхідно повільно відійти назад та сповістити про це Службу порятунку (особисто або за допомогою дорослих).

А тому, як викликати рятувальників, присвятили окрему ігрову вправу під назвою “Телефонуємо на 101!”.
Долучилися до заходу й психологи Головного управління, які запропонували добірку вправ, що здатні заспокоїти, переключити увагу та розвантажити нервову систему дошкільнят.

Насамкінець усі юні учасники отримали від надзвичайників подарунки - цікаві та повчальні історії “Вартові безпеки”, розроблені за сприяння Unicef Ukraine.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool