Уряд розпочав процес активної підготовки до осінньо-зимового періоду

Червень 19, 2017 | Новини | Переглядів: 815 | Коментарі: 0

Кабінет Міністрів України розпочав активну підготовку до осінньо-зимового періоду 2017-2018 років, є план проведення відповідних робіт на рівні держави та на місцях, і наразі є всі підстави говорити про те, що майбутній опалювальний сезон пройде стабільно й спокійно.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи спеціальну селекторну нараду з головами облдержадміністрацій.

Звертаючись до керівників областей, Прем’єр-міністр зажадав від них активізації роботи щодо погашення підприємствами ТКЕ заборгованості за теплопостачання. Окрему увагу під час підготовки до опалювального сезону слід приділити енергозберігаючим заходам – модернізації житлового фонду, теплових мереж. Глава Уряду також озвучив вимогу повного виконання програми установки лічильників енергоресурсів в регіонах.

У ході засідання представники місцевої влади доповіли про стан виконання плану установки лічильників.
- В області тривають роботи по підготовці до проходження опалювального сезону 2017/2018 років згідно плану. Йде накопичення твердого та альтернативного виду палива для потреб закладів соціальної сфери, - повідомив очільник Кіровоградщини.

Разом з тим, Сергій Кузьменко привернув увагу Глави Уряду до проблеми, що виникла довкола діяльності Інгульської шахти. У підприємства закінчилась ліцензія на користування надрами і нині півтори тисячі працівників лишилися без роботи. Володимир Гройсман запевнив, що дане питання буде врегульовано.

Прем’єр-міністр також порушив питання стосовно верифікації пільг і субсидій. Кабмін планує днями ухвалити рішення про внесення змін до Державного бюджету України на 2017 рік з метою проведення розрахунків по комунальних пільгах і субсидіях, але вимагає від місцевої влади забезпечити стовідсоткові розрахунки з постачальниками ресурсів. Наразі найкраще у цьому питанні спрацювали Житомирська, Закарпатська, Кіровоградська, Тернопільська та Чернігівська області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool