Епідситуація СOVID-19 на Кіровоградщині ускладнюється

Серпень 27, 2024 | Коронавірус | Переглядів: 88 | Коментарі: 0

За минулий тиждень (34 календарний тиждень 2024 року) в області зареєстровано 252 нових, лабораторно підтверджених випадки, захворіли 235 дорослих та 17 дітей.

На лікуванні знаходиться 261 пацієнт, з них 20 дітей.

За останні 7 днів летальних випадків не зареєстровано. Усього з початку пандемії від ускладнень померло 1950 хворих, у т.ч. померли 41 працівник ЗОЗ та 7 дітей. Загальна летальність з початку пандемії складає 3,1%.

 Вакцинація є ефективним методом профілактики інфекційних захворювань, в тому числі і СOVID-19. В області діють 95 постійних пунктів щеплень та 3 центри масової вакцинації. У м. Кропивницький імунізація населення проводиться в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини КНП «ЦПМСД №1» та КНП «ЦПМСД №2», а також у пункті щеплень КНП «АЗП-СМ» МР м. Кропивницького» в селищі Гірничому.

Станом на 26.08.2024 року в області в наявності вакцини: COMIRNATY Omicron (дитяча) – 90 доз, COMIRNATY Omicron (доросла) – 258 дози.

5 серпня 2024 року МОЗ наказом №1380 оновило рекомендації щодо щеплень проти СОVID-19 згідно останнім світовим рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

 Відтак, схеми вакцинації для населення спрощуються: для більшості людей достатньо зробити одне щеплення проти СОVID-19. Для людей, які входять до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19, передбачено введення більшої кількості доз — тобто ревакцинація через 6-12 місяців.

Також для лікарів та пацієнтів змінюється визначення етапів вакцинації. Одне щеплення (або два щеплення для окремих груп) — це первинна вакцинація. Всі наступні щеплення — ревакцинація проти COVID-19.

 Ревакцинацію рекомендовано робити через 6-12 місяців не усім, а людям із груп ризику:

• дорослим і дітям, які мають ослаблений імунітет чи супутні або важкі хронічні захворювання;
• вагітним;
• людям, старшим за 60 років;
• дорослим і дітям, які перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної інфекції,
• представникам професійної групи ризику (наприклад, лікарі, вчителі, військові та ін.).

Потребу у ревакцинації визначає лікар — враховуючи затверджені МОЗ України рекомендації. Для первинної вакцинації та ревакцинації може бути використана будь-яка з доступних в країні вакцин проти COVID-19.

Люди, які в попередні роки пройшли базовий курс щеплення (два або три щеплення, в залежності від вакцини) та зробили 4 або 5 за рахунком бустерне щеплення минулого року, — можуть і надалі безоплатно ревакцинуватись. Для цього необхідно записатись до сімейного лікаря та після візиту вакцинуватись у найближчому пункті щеплення. 

джерело


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool