На Кіровоградщині система БПД оголосила новий конкурсний відбір медіаторів

Вересень 02, 2024 | Новини | Переглядів: 90 | Коментарі: 0

Розпочався конкурсний відбір медіаторів, які залучатимуться центрами з надання безоплатної правничої допомоги: прийом документів до 20 вересня.

Про це повідомляють в Координаційному центрі з надання правничої допомоги.

Медіатори залучатимуться для врегулювання конфліктів між потерпілими та неповнолітніми підозрюваними, обвинуваченими у вчиненні кримінального правопорушення відповідно до державної Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними, обвинуваченими у вчиненні кримінального правопорушення.

Хто може взяти участь у відборі

Фахівці, які мають вищу освіту, та пройшли відповідну підготовку:

до набрання чинності Законом України «Про медіацію» (далі – Закон) пройшли навчання базовим навичкам медіатора (медіації) обсягом не менше 48 годин, що підтверджується відповідними сертифікатами
або пройшли базову підготовку медіатора, проведену суб’єктом освітньої діяльності за програмою обсягом (тривалістю) не менше 90 годин навчання, у тому числі не менше 45 годин практичного навчання, що включає теоретичну підготовку і відпрацювання практичних навичок та, після підтвердження набутих компетентностей, отримали сертифікат базової підготовки медіатора.

Як взяти участь у конкурсі

Уважно вивчити оголошення (спрощена інструкція)

До 20 вересня подати заяву про участь та інші документи через форму: https://legalaid.gov.ua/contest-mediators/
З 24 вересня по 1 жовтня пройти дистанційний курс «Функціонування системи надання безоплатної правничої допомоги» та успішно скласти тести
З 10 по 23 жовтня пройти індивідуальну співбесіду

Результати конкурсу будуть опубліковані до 11 листопада на сайті системи БПД.

Що робитимуть медіатори

Медіатори, які пройдуть конкурсний відбір, будуть включені до Реєстру медіаторів, які залучаються центрами з надання безоплатної правничої допомоги, та зможуть укласти з центром з надання БПД договір про надання послуг з медіації.

Медіатори залучатимуться до надання послуг з медіації з метою врегулювання конфлікту між потерпілим та неповнолітнім підозрюваним, обвинуваченим у вчиненні кримінального правопорушення відповідно до державної Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними, обвинуваченими у вчиненні кримінального правопорушення (наказ Міністерства юстиції України, Міністерства внутрішніх справ України, Офісу Генерального прокурора від 22 липня 2024 року № 2176/5/501/176).

До надання послуг з медіації в інших категоріях конфліктів (спорів), медіатор, включений до Реєстру, залучатиметься по мірі прийняття відповідний нормативно-правових актів, яку будуть регулювати питання забезпечення надання послуг з медіації центрами з надання безоплатної правничої допомоги.

Оплата послуг

Оплата винагороди медіатора здійснюється за рахунок Державного бюджету України відповідно до Порядку оплати послуг з медіації медіаторам, які залучаються центрами з надання безоплатної правничої допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 січня 2024 року № 63.


 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool