Учні Назарівського НВК засвоїли урок безпеки «на відмінно»

Листопад 20, 2014 | Новини | Переглядів: 903 | Коментарі: 0

Днями до учнів Назарівського навчально-виховного комплексу Кіровоградського району в рамках Тижня знань безпеки життєдіяльності завітали працівники пожежно-рятувальної служби і фахівці навчально-методичного центру цивільного захисту та БЖД області

 Діти з нетерпінням чекали приїзду гостей, адже живе спілкування з представниками однієї з найвідважніших професій - це непересічна подія для школярів. У свою чергу, рятувальники зробили все можливе аби дітям було цікаво й вони мали можливість дізнатися якомога більше корисної інформації. На захід зібралася вся школа – від найменших до старшокласників, а також з радістю приєдналися до участі у занятті й викладачі та вихованці садочка.
Діти дізналися багато нового про те, як захистити себе від різного роду небезпек. На початку заходу виступив перед дітьми майор служби цивільного захисту викладач НМЦ ЦЗ та БЖД Микола Стець. Спілкування з учнями вдалося, адже діти жваво приймали участь в дискусії та відповідали на запитання викладача. Також дитячій аудиторії була запропонована ретельно підготовлена відеопрезентація, що у поєднанні з коментарями викладача, сприяло кращому засвоєнню навчального матеріалу.
Зацікавленість, особливо у юнаків, викликав виступ фахівця групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області прапорщика служби цивільного захисту Сергія Резніченка. Він продемонстрував зразки вибухонебезпечних предметів часів ВВв, виявлених на території області та знешкоджених саперами Управління. Сапер детально розповів наскільки можуть бути небезпечними боєприпаси й довів алгоритм дій у випадку, якщо ви знайшли такий предмет.
Працівники медико-санітарної частини Управління продемонстрували учням, як надавати першу допомогу. Умовному потерпілому спиняли кровотечу, надавали допомогу після переломів, вивихів, проводили серцево-легеневу реанімацію.
Після заходу всі бажаючі мали можливість роздивитись та приміряти засоби індивідуального захисту, потримати у руках макети боєприпасів. Одним словом, вражень та важливої інформації школярі отримали дуже багато.
Те, що дітям дуже сподобався захід, засвідчили їх гучні оплески.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool