У Вільшанському районі ситуацію на краще може змінити створення самодостатніх об’єднаних територіальних громад.

Лютий 14, 2018 | Новини | Переглядів: 816 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулася співбесіда із першим заступником голови Вільшанської райдержадміністрації Сергієм Нестеровим стосовно результатів економічного та соціального розвитку території у 2017-му році та завдань на 2018-й рік.

За інформацією, яку озвучив Сергій Нестеров, минулого року у районі було реалізовано низку заходів з енергозбереження. У селищі Вільшанка було розпочато реалізацію двох вітчизняних проектів будівництва сонячних електростанцій потужністю 9,8 та 3,8 Мват відповідно.

В економічній сфері, зокрема, вдалося досягти незначного зростання обсягів капітальних інвестицій. У той же час, у сільському господарстві було зафіксоване зниження валового збору зернових. Причиною, за словами першого заступника голови РДА, стали несприятливі погодні умови минулого року, а також той факт, що місцеві аграрії систематично не дотримуються сівозміни, віддаючи перевагу технічним культурам.

За результатами обговорення Сергій Коваленко відзначив, що Вільшанський район має економічний потенціал і керівництво райдержадміністрації вживає кроки для того, щоб змінити ситуацію на краще. Проте, залишається ще багато проблем, що потребують вирішення. Серед першочергових завдань місцевої влади – залучення вітчизняних та зарубіжних інвестицій, створення нових підприємств та, відповідно, робочих місць, а також, підвищення рівня заробітної плати, зокрема, в аграрному секторі.

Однією з головних причин недостатньо динамічного розвитку території, є низький рівень децентралізації, – таку думку висловив перший заступник голови облдержадміністрації. – Та форма врядування, до якої звикли у районі, є неефективною, і на сьогодні себе фактично вичерпала. Ситуацію на краще може змінити лише створення самодостатніх об’єднаних територіальних громад із залученням додаткового фінансового ресурсу, який держава дає на розвиток інфраструктури, – зазначив Сергій Коваленко. На підтвердження своїх слів він навів приклад об’єднання двох сільських рад – Великоандрусівської та Подорожненської у Світловодському районі, які скористалися державною підтримкою і отримали минулого року – 6 млн. грн., а цього року – більше 4 млн. грн. Також, завдяки активній співпраці з міжнародними партнерами об’єднана територіальна громада залучила новітні технології і збудувала сучасний тепловий пункт.

– Зволікання зі створенням об’єднаної територіальної громади, очікування, поки по всій Україні пройдуть вибори, для Вільшанського району означатиме лише одне – весь цей період буде часом втрачених можливостей для території, – зазначив Сергій Коваленко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool