У Кропивницькому знову погрожують відключити газопостачання теплових підприємств

Лютий 28, 2018 | Новини | Переглядів: 950 | Коментарі: 0

 У Кропивницькому знову погрожують відключити газопостачання теплових підприємств, і знову перед цією запланованою акцією у тижневику «Украина – Центр» розміщено інтерв’ю із керівником ВАТ «Кіровоградгаз» «Спірний газ» щодо поганих тепловиків та законослухняного газотранспортуючого підприємства.

Немає жодного сумніву - поява статті має на меті викликати негативний резонанс у місті, спрямувати обурення громадян на теплопостачальні підприємства, заздалегідь визначити винних у негативних наслідках можливого відключення газопостачання котельних. Раніше погрози відключення від газопостачання були через відсутність номінацій, тепер через попередню оплату за ще не спожитий газ, цікаво що буде наступним приводом ?

Тим більше, що станом на 27.02.2018 року ДП «Кіровоградтепло» не має заборгованості за розподіл природного газу - підприємство 100% розрахувалось перед ВАТ «Кіровоградгаз», а вимога щодо попередньої оплати неможлива - тому що споживачі підприємства, як юридичні, так і фізичні повинні розраховуватися за послуги теплопостачання згідно укладених договорів до 10 числа місяця, наступного за розрахунковим.

Та скільки вже можна це мусолити? Кожного разу пояснюємо керівнику ВАТ «Кіровоградгаз», що розрахунки з газопостачальними організаціями здійснюються щоденно в автоматичному режимі банківськими установами за встановленим коефіцієнтом розподілу коштів з рахунків підприємства із спеціальним режимом використання, на які надходить оплата споживачів за надані послуги теплопостачання.

Тобто, скільки грошей сплатили споживачі сьогодні, стільки банк самостійно перерахує газопостачальнику відповідно до встановленого коефіцієнту. Підприємство не може накочувати борги, тому що гроші не залишаються на його рахунках ! А от заборгованість споживачів – це інше питання !!!

Станом на 28 лютого 2018 року заборгованість споживачів перед підприємством складає понад 207 млн. грн. в тому числі:

- бюджетні установи – 4,8 млн. грн..

- населення безпосередньо – 48, 3 млн. грн.

- пільги – 4,7 млн. грн.;

- субсидії – 14,4 млн. грн.;

- інші споживачі – 1,2 млн. грн.

Різниця в тарифах (населення) – 99,4 млн. грн..

Різниця в тарифах (бюджетні установи) – 34,3 млн.

При таких розрахунках зрозуміло, що наявність заборгованості за спожитий природний газ у минулих періодах та несвоєчасність його оплати виникає не з вини підприємства, а через невиконання споживачами свої зобов’язань, зокрема і державою по сплаті різниці в тарифах по категоріях населення та бюджетні установи.

На даний час ДП «Кіровоградтепло» виконує чіткі вимоги розпорядження КМУ 720-р від 04.10.2017 р. та рішень міської та обласної комісій з техногенної безпеки, зокрема і від 27 лютого 2018 (протокол №4 ) – місто повинно бути з теплом, спірні питання розрахунків за нарахований небаланс газу повинні вирішуватись виключно у судовому порядку, заборгованість за розподіл природного газу перед ВАТ «Кіровоградгаз» відсутня.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool