У Кропивницькому закатованим військовополоненим відкрили меморіальну дошку (ВІДЕО)

Червень 23, 2020 | Новини | Переглядів: 1218 | Коментарі: 0

Як вже повідомлялось, сьогодні, 23 червня, у Кропивницькому на фасаді будівлі військової служби правопорядку Кропивницького гарнізону по вулиці Шевченка,3, відкрили меморіальну дошку військовополоненим закатованим гітлерівцями у шталагу № 305.

Саме тут, у приміщеннях колишнього кавалерійського полку, а нині військової комендатури та військової частини у період з серпня 1941 по лютий 1943 року знаходився створений фашистськими окупантами табір для військовополонених «Шталаг 305».

У мітингу-реквіємі «Памятати страшно, забути не можна …», присвяченому відкриттю меморіальної дошки, разом з громадськістю міста, взяли участь голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, міській голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов та представники духовенства Кіровоградської єпархії УПЦ.

По завершенню виступів відбулась церемонія відкриття меморіальної дошки, після якої отець Євгеній відслужив поминальну літію за невинно убієнними.

На завершення заходу голова ініціативної групи по встановленню меморіальної, лідер міського осередку політичної партії «Ліва опозиція» – Василь Мосієнко подякував усім причетним до встановлення дошки та закликав берегти пам'ять про ту війну. Особливі слова подяки були адресовані вдові скульптора Віктора Френчко, який створив цю меморіальну дошку.

- Це пам'ять, це нагадування всім, особливо молодим поколінням, що війна це велике лихо, кров і сльози, тому ми повинні завжди пам’ятати про це і зберегти цю пам'ять для нових поколінь, - сказав Василь Мосієнко.

Завершився захід покладанням квітів до меморіальної дошки.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool