У Кропивницькому вийде друком видання про Історію спротиву під час Голодомору

Березень 01, 2023 | Новини | Переглядів: 903 | Коментарі: 0

Унікальне видання про історію спротиву жителів Кіровоградщини під час Голодомору 1932-1933 років невдовзі вийде друком.

Упорядниками є фахівці Регіонального центру наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань. Про це повідомив виконувач обов’язків директора центру Артем Безшкуренко у звіті голові обласної ради Сергію Шульзі.

«Можемо також анонсувати видання книги про супротив селян Голодомору 1932-1933 років на Кіровоградщині. Більшу частину досліджень ми вже провели. Розповімо про передумови виникнення Голодомору та безпосередньо в чому полягав супротив», - зазначив директор Центру.

Артем Безшкуренко також додав, у процесі підготовки книги Центр залучив спеціалістів обласного краєзнавчого музею, обласної організацієї Національної спілки краєзнавців України та Державного архіву Кіровоградської області.

Як уже анонсувалося, Регіональний центр наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань працює над путівником про історію будівництва церков на Кіровоградщині.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool