У Кропивницькому відкрили віртуальну експозицію із зображенням квітів

Квітень 21, 2020 | Новини | Переглядів: 1115 | Коментарі: 0

21 квітня 2020 року Кіровоградський обласний художній музей презентує віртуальну експозицію творів з фондового зібрання музею «Букет». 

У фондах музею зберігається багато робіт із зображенням квітів. Але дана експозиція презентує роботи, передані до фондів музею за останні роки

.Всі картини, що зображують об'єднані в групу предмети неживої природи, у мистецтві носять назву «натюрморт». Художник, створюючи натюрморт, не просто зображує квіти, фрукти та предмети - він розкриває перед глядачем своє ставлення до природи, розуміння краси і гармонії.

Квітковий живопис, що також відноситься до жанру натюрморту, має своє коріння в мистецтві Стародавньої Греції. У європейському живописі він з’явився як жанр натюрморту у кінці XVI ст. Ще до початку сімнадцятого століття по всій Європі існували художники, які почали спеціалізуватися на квіткових картинах. Цей жанр живопису був особливо популярний в Нідерландах. У XVII ст. квіткові картини розглядалися як розкіш і користувалися великою популярністю у багатьох колекціонерів та знавців мистецтва. Хоча до середини XVIII ст. жага до полотен із ретельно вимальованими квітками трохи охолола, такі картини все ще залишалися дуже затребуваними, особливо у Великобританії.

Особливою популярністю користувались зображення екзотичних квітів. Частку замовлень на створення квіткових натюрмортів художники отримували від садівників і ботаніків, що виростили рідкісний квітковий зразок на певний період.

Зображення квітів також досить популярне у творчості митців нашого краю.
У роботах Леоніда Бондаря можна помітити особливе відчуття кольору – водночас яскраві й стримані відтінки кольорової гами, які дивують своєю емоційністю та незвичністю композиції.
У реалістичній манері створені яскраві, експресивні, насичені кольором натюрморти Сергія Шаповалова. Реалістичне мистецтво представлене також роботами спілчан молодшого покоління, зокрема, Анатолія Кімнатного та Соловйової Наталії.
Декоративний підхід у живописі продемонстрували в своїх творах Володимир Товкайло.
Нікого не залишають байдужими натюрморти Олексія Какало. Вони відкривають для глядачів прекрасне в оточуючому нас світі, хвилюють і зворушують.
Окрім вищезгаданих митців ще квіти в своїх творах зображували такі художники земляки як Алла Преображенська-Ронікер та Юрій Ботнар.

Тетяна Костенко 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool