У Кропивницькому відкрили хаб для підтримки переселенців (ФОТО)

Березень 25, 2023 | Новини | Переглядів: 696 | Коментарі: 0

В обласному центрі відбулось офіційне відкриття офісу ГО ВПО України для підтримки переселенців міста та області

У Кропивницькому відкрили хаб для підтримки переселенцівУ Кропивницькому відкрили хаб для підтримки переселенців

У Кропивницькому відкрили хаб для підтримки переселенців


 

Він став одним із восьми, які вже активно працюють по Україні (у Києві, Харкові, Івано-Франківську, Полтаві, Львові та ін.).

Хаб займатиметься інформаційно-координаційною роботою з внутрішньо переміщеними особами: допомогою з адаптації до нових обставин, пошуком роботи, оформленням виплат, отриманням юридичної та психологічної підтримки.

«Через Кіровоградщину транзитом пройшло 170 тисяч переселенців. Зараз в області офіційно зареєстровано 87 тисяч переселенців + 7 тисяч переселенців, які проживали тут до 2022 року. У нас 201 місце компактного проживання ВПО. Наше завдання, як влади, щоб ви з ВПО переросли у наших повноцінних жителів громад. Ми зараз активно працюємо над тим, щоб адаптувати переселенців до життя в громадах, допомогти їм вийти з того психологічного вакууму, щоб оперативно надавати ту гуманітарну допомогу, яку ми отримуємо від міжнародних організацій», - звернулась до присутніх на відкритті хабу внутрішньо переміщених осіб заступниця начальника Кіровоградської ОВА Катерина Колтунова. 

Хаб для підтримки переселенців міста та області працюватиме у приміщенні Кіровоградського кооперативного фахового коледжу імені М. П. Сая

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool