У Кропивницькому відбувся практичний воркшоп (ФОТО)

Квітень 03, 2023 | Новини | Переглядів: 926 | Коментарі: 0

В обласному центрі за ініціативи заступниці начальника ОВА Колтунової Катерини та підтримки тренінгового центру «Мозаїка» відбувся практичний воркшоп на тему локалізації національного плану дій резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» у зв’язку з повномасштабним вторгненням рф на територію України.

У Кропивницькому відбувся практичний воркшоп (ФОТО)

У Кропивницькому відбувся практичний воркшоп (ФОТО)

У Кропивницькому відбувся практичний воркшоп (ФОТО)

У Кропивницькому відбувся практичний воркшоп (ФОТО)


У практичних навчаннях взяли участь представники та представниці територіальних громад Кіровоградщини, які відповідальні за реалізацію національної стратегії на місцях.

«Резолюція 1325 одна з найважливіших в секторі безпеки Ради Безпеки ООН. В ній жінка є не тільки постраждалою, яку треба захищати, а і є дієвою складовою безпекового простору та захисту країни. У Збройних Силах України несуть службу 30 тисяч українок. Враховуючи це, обласний план дій з виконання резолюції має передбачати заходи, спрямовані на розвиток механізмів забезпечення участі жінок у прийнятті рішень, здійснення профілактики та боротьби з насильством щодо жінок та дівчат, підтримку жінок-переселенок та жінок-військовослужбовців, а також забезпечення їх прав на зайняття посад в армії та миротворчих місіях», - звернулась до учасників заходу заступниця начальника ОВА Катерина Колтунова.

З своєї сторони експертка з проєктного менеджменту, керівниця тренінгового центру «Мозаїка» Анна Орловська звернула увагу учасників на важливість вивчення потреб жінок і дівчат у громадах та організацію за їх запитом освітніх заходів, що покликані покращити навички комунікації, ведення переговорів, медіації та розробки проєктних пропозицій до міжнародних донорів.

Саме розвиток таких компетенцій у поєднанні з локальними запитами практично підсилить роль жінок і дівчат у процесах примирення і відновлення громад. 

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool