У Кропивницькому відбувся брифінг щодо протипожежного захисту під час жнив

Липень 28, 2017 | Новини | Переглядів: 1458 | Коментарі: 0

28 липня в Управлінні ДСНС у Кіровоградській області був проведений брифінг для представників засобів масової інформації на тему: «Організація протипожежного захисту в області під час зернозбиральної кампанії 2017 року».

Зокрема фахівцями напрямку запобігання надзвичайним ситуаціям Управління ДСНС в області була представлена до уваги журналістів регіональних ЗМІ інформація про проведену роботу щодо попередження пожеж у місцях збирання, зберігання, переробки сільськогосподарської продукції та на інших об’єктах агропромислового комплексу.

Так, районними державними адміністраціями розроблені та затверджені плани збереження ранніх зернових культур і грубих кормів від пожеж у 2017 році, створено обласний штаб з підготовки до проведення в області збирання зернових та зернобобових культур, до складу якого включено представника Управління ДСНС України в області. Біля хлібних масивів вздовж автомобільних доріг регіонального і обласного значення розміщені попереджувальні знаки на протипожежну тематику. З суб’єктами господарювання проведено роботу щодо здійснення у період зернозбиральної кампанії цілодобового чергування членів створених на сільгосппідприємствах добровільних протипожежних формувань, забезпечення їх необхідними первинними засобами пожежогасіння та відповідним інвентарем.
Інспекторським складом пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС у Кіровоградській області проведено з працівниками, задіяними на жнивах, протипожежні інструктажі, здійснено огляд технічного стану зернозбиральної техніки, перевірено забезпеченість її первинними засобами пожежогасіння із оформленням відповідних актів готовності, а також письмово поінформовано аграріїв про наявні порушення правил пожежної безпеки на підпорядкованих їм об’єктах, які були виявлені під час останніх обстежень їх об’єктів, і основні вимоги нормативних документів з питань пожежної безпеки під час здійснення збирання врожаю, у тому числі про категоричну заборону спалювання стерні, післяжнивних залишків на полях як під час жнив, так і після їх завершення.

Одночасно організовано проведення відповідної профілактичної роботи серед населення. У засобах масової інформації висвітлюються застережні матеріали на тему: «Дотримання правил пожежної безпеки під час збирання врожаю». Виготовлено та розповсюджується під час проведення масових заходів і розміщуються у місцях масового перебування людей, салонах громадського транспорту листівки тощо.

Поряд з тим, все ще трапляються випадки порушення чи ігнорування громадянами правил пожежної безпеки, що призводять до пожеж у екосистемах. З огляду на це, Управління ДСНС в області через засоби масової інформації звернулось до аграріїв із закликом суворо дотримуватись протипожежних вимог, адже за порушення деяких з них передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, а саме: за спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях, знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool