У Кропивницькому відбулося читання прем'єрної п'єси

Березень 07, 2023 | Новини | Переглядів: 1106 | Коментарі: 0

Вчора на малій сцені театру ім. Кропивницького відбулося читання п'єси «Заборонений» 

"Заборонений" – це спільний проєкт Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького та Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша.


Колишній аспірантці, яка працювала над дисертацією про життя і творчість видатного поета Василя Стуса, а нині за волею обставин стала медсестрою, запропонували доглядати помираючу від важкої хвороби жінку. Як виявилося, важкохвора у минулому була полковником КДБ і багато разів зустрічалася зі Стусом, особливо в останні дні його життя...

У п'єсі описано не тільки життя поета, а й особливості дисидентського руху 60-70-х років ХХ століття.

Це історія, в якій переплетено минуле і сучасне. Стус боровся та мріяв про вільну і незалежну Україну, за що постійно зазнавав цькувань з боку радянської влади. І сьогодні, коли росія знову зазіхає на наші землі, боротьба триває – це відчуває на собі кожен регіон, який обстрілюють рашисти та який був або є окупованим... Але ми віримо, що як і в кінці п'єси, диктатура паде, Україна переможе!

Дійові особи та виконавці:
Стус, боєць Василь – Костянтин Рогань (Херсон);
Медсестра Людмила Павленко, дружина Стуса Валентина Попелюх дружина, художниця Алла Горська, подруга Стуса Світлана Кириченко – Ангеліна Павлюк (Херсон);
Віра Іванівна Холод в 75 років – н.а.У. Олена Галл-Савальська (Херсон);
Віра Холод в 45 років, Віра в 23 роки – Олеся Бушмакіна (Кропивницький);
Волен, майор Володимир Журавльов – з.а.У. Олександр Ярошенко (Кропивницький).

Режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк (Херсон).

Автори п’єси – Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool