У Кропивницькому відбулось засідання обласної комісії з питань ТЕБ

Вересень 20, 2017 | Новини | Переглядів: 942 | Коментарі: 0

19 вересня під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

Управління ДСНС у Кіровоградській області представив начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям полковник служби цивільного захисту Роман Шаповалов, який доповів про стан пожежної та техногенної безпеки закладів освіти та підготовку їх до нового навчального року, а також об'єктів підвищеної небезпеки, розташованих на території Кіровоградської області.

Зокрема стосовно питання протипожежного стану закладів освіти Роман Шаповалов зазначив, що проведені протягом серпня поточного року перевірки даних об’єктів, розташованих на території області, засвідчили, що управлінням освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, керівниками навчальних закладів проводиться певна робота щодо забезпечення пожежної безпеки будівель і створення безпечних умов для навчання дітей та роботи педагогів. Проте даних заходів недостатньо для забезпечення належного протипожежного захисту закладів освіти.

Під час засідання було зосереджено увагу керівників на місцях на тому, що необхідно вчасно усувати недоліки протипожежного стану цих об’єктів, оскільки від цього залежить безпека дітей та учнівської молоді

Щодо стану протипожежного захисту об'єктів підвищеної небезпеки, розташованих на території Кіровоградської області, присутніх було поінформовано, що незважаючи на те, що керівниками даних об’єктів проводиться робота по забезпеченню протипожежного захисту підпорядкованих об’єктів підвищеної небезпеки, даний напрямок потребує суттєвого поліпшення. Зважаючи на мораторій на щодо здійснення продовж 2017 року планових заходів державного нагляду (контролю) стосовно суб’єктів господарювання, забезпечення цивільного захисту на відповідних територіях належить до повноважень місцевих державних адміністрацій, а забезпечення виконання заходів цивільного захисту на об’єктах є завданням і обов’язком відповідних суб’єктів господарювання. У зв’язку з цим Роман Шаповалов закликав керівників усіх рівнів на місцях активізуватися та приділяти більше уваги забезпеченню стану пожежної та техногенної безпеки об’єктів підвищеної небезпеки, на яких може існувати загроза життю та здоров’ю людей.

По завершенню доповіді з обох питань на розгляд комісії були подані конкретні пропозиції щодо усунення недоліків і поліпшення стану пожежної та техногенної безпеки закладів освіти, а також об'єктів підвищеної небезпеки, розташованих на території Кіровоградської області.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool