У Кропивницькому відбулися тактичні навчання (ФОТО)

Серпень 30, 2017 | Новини | Переглядів: 1301 | Коментарі: 0

З метою відпрацювання професійних навичок, планів взаємодії з відповідними службами та підвищення готовності до дій за призначенням рятувальники обласного центру проводять навчання на різних об’єктах міста.

30 серпня тренувальні тактичні навчання відбулись на одному з великих промислових підприємств Кропивницького по виготовленню та зберіганню продуктів харчування – ПГО АПВТ фірма «Ласка». Це підприємство відноситься до категорії потенційно небезпечних.

За тактичним задумом, внаслідок порушення технологічного процесу в холодильних установках сталась розгерметизація резервуару з аміаком і утворилась хмара з парів аміаку. Першими після отримання повідомлення про аварію до місця події прибули керівництво та черговий караул найближчої до об’єкта 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники оперативно розпочали створювати водяну завісу для запобігання подальшому розповсюдженню парів аміаку. До ліквідації надзвичайної ситуації залучаються два відділення 2-ї та по одному 1-ї і 5-ї Державних пожежно-рятувальних частин Кропивницького, а також фахівці аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС в області. Після прибуття керівницва Державного пожежно-рятувального загону створюється оперативний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації для координації дій оперативних дільниць та взаємодії з адміністрацією об’єкта. Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуції залучались 5 одиниць техніки та 35 чоловік особового складу.

У процесі ліквідації умовної надзвичайної ситуації учасники навчань вивчили оперативно-тактичну характеристику підприємства, зокрема загальні відомості про об’єкт та найбільш небезпечні місця при виникненні надзвичайної ситуації, систему забезпечення пожежної безпеки, характеристики інженерного обладнання, шляхи евакуації персоналу. Зокрема рятувальники пожежно-рятувальних підрозділів потренувались злагоджено та оперативно працювати з пожежною та аварійно-рятувальною технікою та обладнанням з дотриманням правил безпеки праці, керівництво – оцінювати оперативну обстановку та, виходячи з цієї оцінки, організовувати проведення аварійно-рятувальних робіт, взаємодіяти з допоміжними службами та обслуговуючим персоналом. Працівники підприємства відпрацювали алгоритм дій при виникненні аварійних ситуацій.

Прес-служба У ДСНС в області

У Кропивницькому відбулися тактичні навчання

У Кропивницькому відбулися тактичні навчання

У Кропивницькому відбулися тактичні навчання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool