У Кропивницькому відбулась презентація книги про бої в Іловайську

Січень 24, 2020 | Новини | Переглядів: 1014 | Коментарі: 0

24 січня в бібліотеці-філії №21 відбулась презентація книги Романа Зіненка «Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії» у двох частинах. Автор – доброволець батальйону «Дніпро-1» брав участь в боях за Іловайськ.

«Війна, якої не було» - це унікальна книга, в якій зібрані свідчення очевидців, що розкривають білі плями російсько-української війни. Не дивлячись на широку освітленість теми війни в пресі та художній літературі, Роман Зіненко, один з небагатьох дослідників, які розкривають трагічні події боїв за Іловайськ. Автор книги ставить собі за мету відтворити точну хроніку, документуючи факти без оціночних суджень, тому «Війна, якої не було» має велику цінність з історичної точки зору.

Виступ Романа Зіненка відбувався під супровід кадрів відео, зафільмованих в серпні 2014 року. Автор акцентував свою розповідь на героях його книги, бійцях, які захищали Україну тоді і продовжують її захищати зараз. На заході були присутні військові, які брали участь в боях за Іловайськ та з’явились на сторінках хроніки. Оскільки мовчання в історії Іловайська триває і нині, письменник запропонував не оголошувати хвилину мовчання, а віддати шану загиблим героям, послухавши пісню про Іловайську трагедію.

До подяки автору та бійцям приєдналась Людмила Гуріна, представниця відділу Міністерства у справах ветеранів у Кіровоградській області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool