У Кропивницькому відбулась нарада з питань реагування на надзвичайні ситуації

Жовтень 07, 2016 | Новини | Переглядів: 708 | Коментарі: 0

Однією з головних умов професійної підготовки працівників Служби порятунку є підтримання особового складу у постійній бойовій готовності.

Оскільки саме від цього залежить людське життя, збереження матеріальних цінностей, впевненість громадян, що у випадку надзвичайної ситуації їм обов’язково прийдуть на допомогу підготовлені фахівці.

Тому рятувальники Кіровоградського гарнізону не припиняють працювати над підвищенням свого фахового рівня. Для навчання особового складу впродовж року проводяться кущові семінар-наради.

7 жовтня семінар-нараду з питань організації служби та реагування на надзвичайні ситуації було проведено на базі державного пожежно-рятувального загону №1 у м.Кропивницький, на спеціальному навчальному пункті, який розташований на території однієї з пожежно-рятувальних частин міста. У семінарі взяли участь керівники пожежно-рятувальних підрозділів Кропивницького, Новгородки, Компаніївки, Смоліного, начальники караулів та начальники чергових рятувальних відділень аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС в області.

До порядку денного семінару було включено практичний та теоретичний етапи. Під час вивчення теорії працівники пожежно-рятувальної служби поновили знання з організації проведення занять в системі службової підготовки, ведення документації, організації гарнізонної, караульної та внутрішньої служб в пожежно-рятувальних підрозділах, проведення розбору дій чергових караулів під час гасіння пожеж (ліквідації наслідків НС, НП), а також розглянули алгоритм дій керівника гасіння пожежі, керівника аварійно-рятувальних робіт. Не менш важливим питанням, яке розглядалось під час семінару, було питання безпеки праці під час виконання рятувальних та інших невідкладних робіт. Завершила теоретичну частину перевірка рівня знань співробітників пожежно-рятувальних підрозділів за напрямком реагування на надзвичайні ситуації.

У рамках практичної частини учасники семінару відпрацювали порядок проведення зміни караулів, починаючи від шикування особового складу, завершуючи ретельним оглядом пожежного оснащення та технічного стану автомобіля. А також провели випробування технічного оснащення та склали заліки з фізичної підготовки. Крім того, відповідні фахівці Управління розповіли про особливості роботи з приладами радіаційної та хімічної розвідки, а лікарі медико-санітарної частини продемонстрували, як надається перша медична допомога постраждалим при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool