У Кропивницькому свої двері відкрила нова установа (ФОТО)

Квітень 05, 2017 | Новини | Переглядів: 2127 | Коментарі: 0

У Кропивницькому відсьогодні офіційно діє Регіональний Центр розвитку місцевого самоврядування. Головним завданням якого є підтримка реалізації реформи децентралізації та регіональної політики, покращення надання місцевих адміністративних послуг на користь громадян.

Установа була створена за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою2» і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

На урочисте відкриття офісу завітали представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, керівник програм співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні Беренд де Гроот, директор Програми U-LEAD від GIZ Бастіон Файгель, представники Кіровоградської обласної влади та територіальних громад.

Після символічного перерізання червоної стрічки відбувся круглий стіл. В рамках якого Беренд де Гроот наголосив: «Підтримку процесу децентралізації ЄС визначило одним із своїх пріоритетів, як процес формування «нової» України, це дозволило нам накреслити програму підтримки, зокрема по співпраці. Ми передбачили створення такої структури, яка має центральний підрозділ і представлена у всіх 24 областях, вона працюватиме відкрито саме у напрямку процесу децентралізації. Тому цей Центр ми розглядаємо, як нервовий вузол, куди будуть стікатися усі струмочки взаємодіяння від рівня об’єднаних громад, районного, обласного рівня, аж до міжнародних партнерів в напрямку цієї спільної співпраці».

«Сподіваюсь, що супутній дух змін, який тут присутній, він буде Вашими зусиллями та заходами поширюватися і на решту областей, - підкреслив Бастіон Файгель. - Базова ідея об’єднання громад – зробити громади спроможними забезпечити своє існування, і йдеться тут не лише про кількісні показники громад, але і про розуміння членами громад того, як це робити і навіщо. Думаю, що цей Центр також відіграватиме значну роль, як Центр підтримки».

Голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко підкреслив про те, що наразі багато громадян не розуміють, навіщо потрібно об’єднання територіальних громад, тому надзвичайно було важливо створити перші об’єднання для того, щоб на прикладі пояснити людям, які переваги вони отримають від життя в об’єднаних територіальних громадах.

«В першу чергу це самовизначатися, самостійно витрачати кошти, при цьому маючи підтримку з боку держави. Для нас дуже важливо, що відтепер в роботі по роз’ясненню громади і по створенню нових об’єднань будуть займатися не тільки органи державної влади, а й створений Центр. який і має свої філософії роз’яснювати і допомагати їм»,- вважає очільник області.

Як повідомив директор Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування Олег Яременко, в нашій області процес об’єднання територіальних громад відбувається на добровільних засадах, і як результат ми не маємо ніяких соціальних збурень з цього приводу:

«Всі громади об’єднується на основі перспективного плану, затвердженого депутатами обласної ради, і розробленого за пропозиціями з районів, і з урахуванням соціально-економічних можливостей території. Тобто ми розуміємо, якщо об’єднаються дві маленькі економічно не розвинуті громади від цього багатше об’єднана громада не стане. Всі громади, які створені на сьогоднішній день це самодостатні спроможні громади. Тому ми вважаємо, що йдемо правильним шляхом і цьому також покликаний наш регіональний центр розвитку місцевого самоврядування. Нашим завданням ми вбачаємо не тільки сприяння процесу об’єднання територіальних громад, а і підтримка громад, які вже об’єдналися у їх діяльності».

У Кропивницькому відсьогодні офіційно діє Регіональний Центр розвитку місцевого самоврядування. Головним завданням якого є підтримка реалізації реформи децентралізації та регіональної політики, покращення надання місцевих адміністративних послуг на користь громадян.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool