У Кропивницькому школярі навчаються протистояти небезпеці

Квітень 17, 2018 | Новини | Переглядів: 702 | Коментарі: 0

У навчальних закладах Кіровоградської області триває тиждень безпеки життєдіяльності.

17 квітня працівники Управління ДСНС в області та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області провели у загальноосвітній школі №23 м. Кропивницький ряд заходів, спрямованих на формування у дітей навичок неухильного дотримання правил поведінки у різних екстремальних ситуаціях.

Розпочали з семінарського заняття, на якому фахівець НМЦ ЦЗ та БЖД детально пояснив, як запобігти надзвичайним подіям, як поводитись у критичних ситуаціях, коли порятунок залежить від знань правил безпеки та вмінь їх застосовувати відповідно до обставин, як надавати допомогу постраждалим. Багато уваги приділили розгляду дій у випадку пожежі в громадському місці, де перебуває багато людей.
Далі рятувальники організували навчальний квест: щоб пройти пройти кожну зі станцій і одержати перемогу, потрібно було пригадати й застосувати знову ж таки знання з безпеки життєдіяльності.
Також учні та працівники навчального закладу мали змогу повторити та практично відпрацювати дії після сигналу тривоги – здійснили евакуацію з приміщення школи.

В проведенні Дня цивільного захисту взяли участь рятувальники чергового караулу, які безпосередньо виїжджають до місць надзвичайних подій та здійснюють їх ліквідацію. Вони розповіли про свою роботу, відповіли на численні запитання та продемонстрували можливості спеціального автомобіля (він зветься – автомобіль першої допомоги), у якому є все необхідне не тільки для гасіння пожеж, порятунку людей, а й для надання допомоги під час дорожньо-транспортної пригоди, нещасного випадку на воді та багатьох інших.
Звичайно, не обійшлось і без розважальної програми: хлопці та дівчатка різного віку залюбки змагались, хто швидше одягне захисний одяг рятувальника, протигаз, поцілить пожежним рукавом у мішень.

Школа – це заклад, де формується основа майбутнього самостійного життя наших дітей, тож вкрай важливо, щоб, ставши дорослими, вони не відводили безпеці останнє місце. Тому рятувальники роблять усе можливе, щоб навчити підростаюче покоління дбати про власну безпеку, цінувати своє життя, бережливо ставитись до навколишнього середовища.

У ДСНС України у Кіровоградській області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool