У Кропивницькому рятувальники провели виховний захід для учнів гімназії

Квітень 12, 2019 | Новини | Переглядів: 1706 | Коментарі: 0

12 квітня фахівці Управління ДСНС в області провели виховний захід для учнів молодших класів гімназії ім. Тараса Шевченка м. Кропивницький.

Головною метою зустрічі з рятувальниками стало обговорення порядку дій при надзвичайній події, подібної до тієї, що нещодавно сталась на вулиці Київській в обласному центрі. Нагадаємо, що місто сколихнула серія вибухів та пожежа, полум’я якої було видно з найвіддаленіших куточків міста.

Офіцерка Служби порятунку Аліна Бакай докладно розповіла учням про наслідки згаданої події та як потрібно поводитись у таких обставинах.

Крім того, у процесі спілкування обговорили алгоритми дій і під час інших надзвичайних подій і ситуацій. Звичайно, важливі знання та навички діти отримували у найвідповідніший для молодших школярів спосіб – через гру.
Рятувальники разом із дітьми з’ясували, що головною причиною загибелі і травмування людей в екстремальних ситуаціях є розгубленість і навіть паніка, коли людина не знає, як собі дати раду. Тому дорослі мають чітко знати самі й навчати дітей: куди телефонувати у разі пожежі або іншої надзвичайної події, як погасити займання на початковій стадії підручними засобами, як користуватись вогнегасником, де у квартирі безпечні місця, щоб перечекати поки мине надзвичайна подія або приїдуть дорослі, шляхи евакуації з квартири і будинку.

Звичайно, вивчили також, як поводитись, коли надзвичайна подія виникла у громадських місцях, і зокрема у школі. На завершення спілкування учням роздали застережні листівки з правилами безпеки.

Прес-служба У ДСНС в області

12 квітня фахівці Управління ДСНС в області провели виховний захід для учнів молодших класів гімназії ім. Тараса Шевченка м. Кропивницький.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool