У Кропивницькому реалізують соціальну профілактику для суб’єктів пробації

Січень 27, 2022 | Новини | Переглядів: 1165 | Коментарі: 0

Профілактика і раннє виявлення ВІЛ, туберкульозу та гепатиту С, попередження вчинення злочинів, підвищення безпеки в місті – це ще не повний перелік опцій соціальної профілактики, які реалізує благодійна організація «100 відсотків життя. Кропивницький» спільно з ДУ «Центр пробації» у Кіровоградській області та Кропивницьким міським центром соціальних служб. 

Про це громадські активісти розповідали сьогодні, 27 січня, під час пресконференції.

- З березня 2021 року по грудень 2021 року ми надали послуги 171 клієнту. Зокрема, мова йде про тестуванням на ВІЛ, яким охоплено 171 особа, у трьох з яких виявлено ВІЛ. Усі троє наразі перебувають на диспансерному обліку та безкоштовно отримують АРВ-лікування. Із 171 особи, яка пройшла скринінг, підозру на туберкульоз виявлено у 21 особи. Їх було направлено на проходження додаткової діагностики. На щастя, у жодного з них туберкульоз не підтвердився. На вірусний гепатит С протягом вказаного періоду ми протестували 39 осіб, з яких у 17 осіб тест виявився позитивним. Усі отримали консультаційно-профілактичні послуги щодо попередження соціально-небезрпечних хвороб (ВІЛ, туберкульоз, вірусний гепатит С), вживання наркотиків. За результатами роботи 53 особи було направлено до програм профілактики і лікування наркозалежності, - зазначив виконавчий директор БО «100 відсотків життя. Кропивницький» Костянтин Данильченко.

У межах реалізації даної ініціативи умовно засуджені також отримують допомогу щодо відновлення паспорту громадянина України. Так, дев’ятьом особам було відновлено паспорт за рахунок супроводу та оплати державного мита щодо виготовлення паспорту.
Як відзначають у БО «100 відсотків життя. Кропивницький», такі результати і співпраця стали можливими завдяки закупівлі послуг соціальної профілактики Кропивницького міського Центру соціальних служб для клієнтів міського відділу пробації за рахунок коштів міського бюджету міста Кропивницького. Закупівля відбулася 31 травня 2021 року на загальну суму 96664,32 грн.
- Діяльність органів пробації організована таким чином, що ми є провайдером послуг для клієнтів пробації відповідно до їх потреб та запитів. Під час складання плану роботи з суб’єктами пробації ми розуміємо їх потреби і надаємо відповідні послуги та залучаємо інші організації для надання додаткових послуг, зокрема і громадські організації. Саме завдяки такій співпраці ми забезпечили суб’єктів пробації важливими профілактичними послугами у сфері здоров’я. Такі послуги є важливими для наших підопічних враховуючи їх схильність до ризикованої поведінки, - зазначила старший інспектор Фортечного районного відділу ДУ Центр пробації в Кіровоградській області Людмила Присяжнюк.

Залучення до процесу надання послуг профілактики пацієнтських організацій є ефективною стратегією. По-перше, громадські організації швидше налагоджують контакт із клієнтами пробації за рахунок підходу «рівний-рівному. Коли соціальні консультанти в минулому вже успішно подолали усі ці проблеми і говорять однією мовою про це з особами, що перебувають в конфлікті із законом. По-друге, це значно знижує вартість послуги за рахунок необхідності утримання адміністративного приміщення та штатних спеціалістів, в цьому випадку ми замовляємо послугу і платимо за результат. Від такої взаємодії виграють всі, в тому числі і міські жителі, для яких таким чином рівень безпеки значно підвищується.

Робота триває у межах проєкту «Заради життя» (Serving Life), що фінансується USAID Ukraine - USAID Україна та впроваджується PATH, що спрямований на впровадження соціального замовлення/контрактування на послуги особам із ВІЛ, ТБ, ВГС та наркозалежністю в установах ДКВС України та органах пробації (Модуль 6)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool