У Кропивницькому провели профілактичні бесіди із мешканцями мікрорайону Лелеківка

Жовтень 05, 2018 | Новини | Переглядів: 797 | Коментарі: 0

4 жовтня фахівці прес-служби Управління ДСНС в області провели профілактичні бесіди із мешканцями великого мікрорайону Лелеківка, що в обласному центрі.

Тут переважає приватний сектор, для якого характерні свої небезпеки щодо виникнення пожеж в осінній період, на відміну від спальних районів.

Так, актуальною є наразі проблема спалювання сміття та листя біля домогосподарств, а також порушення правил безпеки при обігріванні приміщень. Подекуди ще трапляються в цьому мікрорайоні старі оселі із грубками, крім того, з метою зменшення витрат газу в опалювальний період чимало господарів додатково обладнали свої оселі камінами, котлами на дровах чи вугіллі. Враховуючи це, фахівці Служби порятунку нагадували громадянам правила експлуатації обігрівальних систем різного виду та переконували не палити відходи, а утилізувати у безпечний спосіб.

Поряд з цим, не слід забувати про розумне використання електроприладів у побуті: не слід перевантажувати мережу, не варто користуватись пошкодженими чи саморобними приладами, які можуть зайнятись чи спричинити коротке замикання струму. Також рятувальники нагадали, що дуже поширеними причинами пожеж є куріння в нетверезому стані у ліжку та небезпечні ігри дітей.

Наостанок фахівці прес-служби Управління попередили людей про можливість натрапити на старий боєприпас часів Другої світової війни, тому варто знати, як поводитись у такому випадку. Щоб почуте добре запам’яталось, усі співрозмовники отримали листівки застережного змісту.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool