У Кропивницькому про важливість раннього доступу до правової допомоги говорили з студентами

Березень 29, 2018 | Новини | Переглядів: 872 | Коментарі: 0

Сьогодні, 29 березня 2018 року у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка, адвокат Анастасія Шепеленко та фахівчині Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області – заступниця директора центру Олена Шишкарьова та начальниця відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Ольга Салоїд, зустрілися з студентами-філологами за розмовою про важливість раннього доступу до безоплатної правової допомоги.

Під час спілкування з студентами Олена Шишкарьова розповіла їм про те, що сьогодні завдяки системі БПД забезпечено ранній доступ до правової допомоги усіх затриманих.

Так, завдяки цілодобовому механізму інформування регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги до кожного затриманого адвокат прибуває протягом 2 годин. Це значно сприяло мінімізації порушенню прав затриманих з боку органів, які уповноважують здійснювати затримання.

На основі сюжету з фільму вона пояснила, як незнання своїх прав та невикористання можливості на доступ до правової допомоги, може призвести до отримання покарання за злочин, який не вчиняв, тому дуже важливо, щоб адвокат якомога раніше вступив у справу.

«Адвокат призначений центрами безоплатної вторинної правової допомоги може забезпечити вчасний та якісний захист кожному клієнту коштом держави, – наголосила Олена Шишкарьова.

Анастасія Шепеленко навела приклади з власної практики та пояснила, які можуть бути наслідки скоєння правопорушення.

«Помилка багатьох затриманих – це те, що вони починають давати свідчення до приїзду адвоката, що несе за собою негативні наслідки. Кожна людина може відмовитись давати свідчиння без адвоката. Це її право, яке закріплене законом», – наголосила Анастасія Шепеленко.

Ольга Салоїд розповіла про надання безоплатної вторинної правової допомоги в цивільних та адміністративних судових спорах, що стало можливим із 1 липня 2015 року у зв’язку із відкриттям місцевих центрів, яких на Кіровоградщині три: Голованівський, Кропивницький та Олександрійський.

Також, вона повідомила, що 2018 рік за Указом Президента України оголошений роком реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО». Законодавство постійно змінюється, а тому громадянам досить складно орієнтуватися в їх змінах. Цей проект сприяє інформуванню громадян про гарантовані їм Конституцією та законами України права, зокрема через засоби масової інформації, шляхом запровадження телефонних «гарячих ліній», організації правопросвітніх заходів, виготовлення та розповсюдження відповідних інформаційних матеріалів.

Студенти виявили неабияку цікавість та активно задавали різні питання стосовно функціонування системи безоплатної праової допомогив Україні та положень ЗУ "Про безоплатну правову допомогу".

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool