У Кропивницькому переможці обласної премії Олександра Осмьоркіна отримали «Степових орлів»

Грудень 08, 2017 | Новини | Переглядів: 870 | Коментарі: 0

Урочиста церемонія нагородження лауреатів премії традиційно відбулася у художньо-меморіальному музеї О.О. Осмьоркіна на 125 річницю від дня народження відомого митця живопису.

Із восьми претендентів на обласну премію у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Осмьоркіна переможцями визначено: народного художника України, голову Одеської обласної організації НСХУ України Анатолія Горбенка (номінація "Національна традиція") та гендиректора Національного художнього музею України Юлію Литвинець (номінація "Мистецтво та історія мистецтва").За рішенням журі премію у номінації "Новітні спрямування" не присуджено жодному з претендентів, оскільки обидва номінанта набрали однакову кількість голосів.

Диплом про присвоєння звання лауреата, відповідний нагрудний знак, почесну відзнаку обласної влади – статуетку "Степовий орел" митцям вручили перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко.

Вітаючи нових володарів премії Сергій Коваленко наголосив: "Цього року конкурс імені Осмьоркіна був надзвичайно потужним і приємно, що нагороди отримують наші земляки з Одеси та Києва. Це означає, що конкурс вийшов на національний рівень". Він побажав митцям творчого натхнення, щоб продовжували радувати своїми доробками поціновувачів образотворчого мистецтва.

Відзначено також і претендентів на здобуття премії. Їх нагороджено подяками обласної ради. А від керівництва Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України молоді таланти отримали в дарунок набір фарб та полотно.

Після урочистої частини учасники ознайомилися з творчістю лауреатів обласної премії, представленою у виставкових залах музею.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool