У Кропивницькому може з'явитися соціальне підприємництво (ВІДЕО)

Лютий 28, 2024 | Новини | Переглядів: 1020 | Коментарі: 0

Це питання в обласному ценрті обговорювали представники і представниці Мережі волонтерських центрів Кіровоградщини.

Наразі, до Мережі входять 29 волонтерських центрів, які працюють у 17 громадах нашої області.

«Кілька місяців як ми спільно з Мережею волонтерських центрів Кіровоградщини проводимо адвокаційну кампанію щодо підтримки соціальних підприємств у громадах. Наша мета - створити правові механізми на місцях, які би сприяли розвитку соціальних підприємств, підтримки та виділення ресурсів на місцевому рівні тим волонтерським центрам, які започаткували виробництво продукції, щоб допомагати військовим та людям у складних життєвих обставинах. Волонтерські виробництва, по факту, вже є соціальними підприємствами! І для їх захисту та розвитку необхідно, аби у громадах були ухвалені Програми підтримки соціальних підприємств, було визначено хто ж такі соціальні підприємці та що можна вважати соціальним підприємством. Ці Програми сформують правове поле, яке дасть можливість органам місцевого самоврядування підтримувати громадські та благодійні організації у виконанні їхніх місій. Підтримка соціальних підприємств допоможе покращити соціально-економічний клімат кожної громади», - каже Алла Волошина, голова регіонального представництва Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення».

Фокус адвокаційної кампанії зараз – громади, у яких працюють волонтерські організації-грантери цьогорічного конкурсу міні-грантів КОО ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення», спрямованого на підтримку волонтерських центрів

Що ми робимо?

1. Організовуємо діалогові майданчики у громадах за участі волонтерів та представників органів місцевого самоврядування, аби знайти ефективні шляхи підтримки соціальних підприємств.
2. Готуємо правові документи, які допоможуть як органам місцевого самоврядування, так і волонтерським центрам запровадити соціальні підприємства та працювати легітимно і прозоро.
3. Проводимо тренінги із соціального підприємництва та роз’яснюємо правові механізми його запровадження в кожному конкретному випадку.

Що маємо зараз?

Три громади Кіровоградщини – Кропивницька, Знам’янська і Помічнянська – мають політичну волю та стійку мотивацію до ухвалення відповідних документів, які сприятимуть розвитку соціальних підприємств, що виникли на базі волонтерських центрів. Дуже надихає, що у Кропивницькій ТГ у даному питанні команда КОО ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» співпрацює із КП «Центр підтримки підприємництва Кропивницької міської ради». Саме про це було підписано Меморандум про співпрацю.

27 лютого у Кнайпі «Бамбетель» пройшов прес-ланч, який зібрав за одним столом волонтерів-виробників Кіровоградщини і журналістів провідних видань області. Страви, які були представлені на прес-ланчі, - борщ, чай, різноманітна смачна випічка - були приготовлені виключно силами волонтерських центрів. Тож, журналісти мали можливість не тільки більше дізнатися про волонтерів-виробників, розібратися у питанні соціального підприємництва, а й скуштувати смакоту, яка переважно направляється на фронт до воїнів і воїнок.

У Кропивницькому може з'явитися соціальне підприємництво

У Кропивницькому може з'явитися соціальне підприємництво

Адвокаційна кампанія щодо підтримки соціального підприємництва у Кіровоградській області проводиться КОО ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» в межах Програми підтримки волонтерських центрів Кіровоградщини, що втілюється у проєкті «Волонтерський крафт» завдяки фінансуванню National Endowment for Democracy.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool