У Кропивницькому молодь навчали захищати свої права

Грудень 11, 2018 | Новини | Переглядів: 463 | Коментарі: 0

Про важливість раннього доступу до правової допомоги та кримінальну відповідальність наголосили фахівчині Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області спільно з представниками патрульної поліції студентам Будівельного коледжу, в межах Всеукраїнського тижня права.

Олена Шишкарьова коротко розповіла про основні етапи розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні з моменту прийняття в 2011 році Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

«Система безоплатної правової допомоги – це дієва інституція, яка дозволяє реалізувати своє конституційне право на безоплатну правову допомогу. Завдяки цілодобовому механізму інформування регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, до кожного затриманого адвокат прибуває протягом 2 годин», – підкреслила Олена Шишкарьова, заступниця директора Регіонального центру.

На основі сюжету з фільму вона пояснила, як незнання своїх прав та невикористання можливості доступу до правової допомоги, може призвести до отримання покарання за злочин, який не вчиняв, тому дуже важливо, щоб адвокат якомога раніше вступив у справу.
Представниця патрульної поліції Ольга Варіченко нагадала, які студенти мають права та обов’язки. Детально розповіла за які злочини передбачена кримінальна відповідальність.

Наприкінці заходу найактивніші та найуважніші студенти отримали значки «Право з тобою».
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool