У Кропивницькому ліквідатори ЧАЕС вважають себе скривдженими державою

Квітень 05, 2017 | Новини | Переглядів: 1682 | Коментарі: 0

Багато ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС залишені на проізволяще. Вмираючи від хвороб, чорнобильці не розуміють, чому до них таке ставлення суспільства та держави.

«Мене хвилює запитання, як відрізняється учасник АТО від учасника ліквідації аварії на ЧАЕС? Чому учаснику АТО дають путівку на безкоштовне лікування, забравши при цьому цю ж пільгову путівку у хворого, та не на одну хворобу у чорнобильця другої категорії? Складається таке враження, що держава хоче від нас позбавитися, чим менш нас зостанеться, тим краще для держави. Я розумію, що у влади учасник АТО зараз у пріоритеті, але через час вони стануть такими ж непотрібними,як і ми. А це не гарно по відношенню до людей, які віддають своє здоров`я та життя на благо суспільства. Тому я вважаю, що держава не повинна розрізняти на «касти» пільговиків і вирішувати, хто сьогодні на часі, а хто ні»,- говорить один із ліквідаторів другої категорії.

«Я був на ліквідації у перші години трагедії, був простим солдатом. Тепер втратив своє здоров`я, та від держави лікування не отримую. Санаторне лікування забрали у другої категорії, безкоштовних ліків не отримую , бо їх на всіх не вистачає. Пенсію отримую навіть не мінімальну, бо держава не виконує Чорнобильських законів по пільговому стажу, надбавка до пенсії за те, що я був у Чорнобилі, складає 170 грн. Як хочеш, так і виживай», - розповідає Ігор.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool