У Кропивницькому громадянам радять дотримуватись правил безпеки

Листопад 28, 2017 | Новини | Переглядів: 1064 | Коментарі: 0

Холодного осіннього дня найбільше бажання людини – чимскоріш дістатись затишної домівки, де чекає тепла ковдра та гаряча кава.

Проте мало хто з людей замислюється над тим, що їхній дім може стати небезпечною пасткою, якщо знехтувати елементарними правилами пожежної безпеки. Саме про це закликають замислитись мешканців Кропивницького фахівці Служби порятунку.

28 листопада відбулось відпрацювання житлового масиву Ковалівка. Рятувальники спілкувались із школярами, пенсіонерами, громадянами інших вікових і соціальних категорій щодо необхідності знати та дотримуватись простих правил безпеки життєдіяльності.

Так, дітям надзвичайники радили не бавитись із вогнем та небезпечними предметами, вивчити телефони екстрених служб та порядок дій у випадку надзвичайної події чи ситуації. Дорослому населенню варто подбати про безпеку оселі: контролювати стан електромережі, побутових приладів, систем опалювання тощо. Слід пам’ятати основні причини пожеж у побуті та всіляко намагатись усунути ті чинники, що спричиняють загоряння: перевантаження та коротке замкнення електромережі, залишена ввімкненою без нагляду побутова техніка, куріння в ліжку, дитячі пустощі з вогнем.

Крім того, завжди існує ймовірність натрапити на невідомі предмети, які можуть виявитись застарілими боєприпасами часів Другої світової війни. Тому не зайвим буде тримати в пам’яті алгоритм дій у такому випадку.

Найкраще підкріплює усну інформацію наочність, тому рятувальники під час відпрацювань поширюють серед громадян тематичні листівки.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool