У Кропивницькому до Дня захисника України вручили нагороди (ВІДЕО)

Жовтень 14, 2020 | Новини | Переглядів: 1266 | Коментарі: 0

Сьогодні у місті Кропивницький голова обласного осередку всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль 86» Ігор Мандрика вручив медалі «За громадянський подвиг» п’ятьом ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС, повідомляє FOTOINFORM.NET

Про подвиг чорнобильців у далекому 1986 року говорили сьогодні біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля». Тоді багато українців стали на захист рідної країни. І сьогодні в День захисника України чорнобильці згадали своїх побратимів, які не пошкодували свого життя та здоров`я, щоб захистити світ від смертельної радіації.

«Чому дуже важливо святкувати цей визначний день насамперед ліквідаторам ? Тому, що саме ліквідатори, починаючи вже із 1ї години 30 хвилин того самого трагічного 26 квітня 1986 року, стали та назавжди залишаться беззаперечними захисниками свого власного народу і своєї рідної землі - точно так само як й усі інші наші захисники України.
Про це знають в усьому світі, проте чомусь саме переважна більшість наших ліквідаторів у багатьох куточках нашої держави, на превеликий жаль, ще не докінця усвідомлюють те, що вони є також справжніми захисниками України та ще поки що не дуже поспішають долучатися до відзначення цього патріотичного свята. Майже за три із половиною десятиліття, відносно відомих на увесь світ чорнобильських подій 1986 року, якось склалися дуже однобічні та дуже застарілі на сьогоднішній день стереотипи, але із сучасного погляду стане абсолютно зрозумілим для кожного, що той захист насамперед України був достатньо ефективним, так лише за 153 дні після вибуху на четвертому енергоблоці вже 1 жовтня 1986 року запрацював перший енергоблок ЧАЕС, за 206 днів та ночей було зведено та здано у експлуатацію захисний об'єкт Укриття, більш відомий в усьому світі, як Саркофаг, а самі вцілілі відмиті та вдосконалені три енергоблоки давали електроенергію ще аж до 15 грудня 2000 року і у тому числі якраз молодій незалежній Україні протягом цілих 9 років. Нащадки героїв ліквідаторів нещодавно над Саркофагом звели найбільшу у світі насувну споруду - новий сучасний безпечний комфаймент, а внесок у світову ядерну безпеку, який внесла наша держава, завдяки подвигу героїв-ліквідаторів є найбільшим внеском у світі», - каже Ігор Мандрика.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool