У Кропивницькому до Дня рідної мови пройшла інформгодина

Лютий 06, 2018 | Новини | Переглядів: 1157 | Коментарі: 0

Мова — це душа народу, це його трепетне серце. Учені вважають, що на нашій планеті близько трьох тисяч мов. Українська мова посідає почесне 14 місце, оскільки нею говорять близько 50 мільйонів людей, а за милозвучністю і співучістю — одна з найкращих.

Година інформації «Не цураймося мови!» відбулась у бібліотеці №18 до Дня рідної мови з метою показати красу і багатство української мови з допомогою народної творчості, творів письменників і поетів та виховання культури мовлення.

Читачі дізнались, що значить поважати рідну мову і прослухали «Легенду про українську мову», яку цікаво розповіла бібліотекар Тетяна Княгницька.

Мелодично з вуст читачів звучав поетичний віночок «Українські письменники про рідну мову», у якому кожен мав змогу відчути себе поетом.
Багатство української мови відчувалось у конкурсі «Фразеологізми, прислів'я, приказки про мову».

Підводячи підсумки, бібліотекарі наголосили, що були б дуже раді й щасливі, якби від сьогоднішнього дня учасники залишили у своєму серці краплинку любові до рідної мови.

Віра Резніченко


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool