У Кропивницькому до Дня Незалежності України відкрили виставку (ФОТО)

Серпень 24, 2022 | Новини | Переглядів: 1788 | Коментарі: 0

Сьогодні Україна відзначає День Незалежності в умовах страшної агресії росії. Ця агресія торкнулася усіх сфер суспільного життя держави, в тому числі і культури.

Сьогодні Україна відзначає День Незалежності в умовах страшної агресії росії. Ця агресія торкнулася усіх сфер суспільного життя держави, в тому числі і культури.

Сьогодні Україна відзначає День Незалежності в умовах страшної агресії росії. Ця агресія торкнулася усіх сфер суспільного життя держави, в тому числі і культури.

Сьогодні Україна відзначає День Незалежності в умовах страшної агресії росії. Ця агресія торкнулася усіх сфер суспільного життя держави, в тому числі і культури.


Ми знаємо, як і раніше в скрутні часи для України мистецтво завжди виходило на провідні ролі в захисті держави. Тож не випадково сьогодні, разом з військовими та інфраструктурними об’єктами росіяни з особливою жорстокістю знищують заклади культури: музеї, театри, бібліотеки. Через засоби масової інформації ми бачимо, як спалюються українські книги, розкрадаються музейні збірки. Ці дії ворогів ще раз доводять усьому світу силу української культури.

Музей мистецтв з початком бойових дій на сході нашої держави в березні 2014 року та широкомасштабним наступом росіян 24 лютого 2022 року ніколи не стояв осторонь трагічних подій в державі. Наші виставки та заходи завжди були актуальні та відповідали вимогам часу.
До Дня Незалежності сьогодні пропонуємо переглянути віртуальну експозицію «Моя Україна: погляд Станіслава Антонюка».
Станіслав Антонюк – один з провідних художників-реалістів на українському Поліссі, є давнім другом нашого музею.
Він плідно працює в жанрах портрету, натюрморту, пейзажу. Але все ж таки провідними жанрами в творчості митця є натюрморт та пейзаж. Майстер надає перевагу реалістичній манері, багато приділяє увагу кольору, його полотна вирізняються яскравістю та емоційністю виконання.
Станіслав Антонович у власній творчості відстоює традиції українського образотворчого мистецтва та зберігає неповторну індивідуальність мислення, при цьому завжди підкреслюючи свою причетність до української культури. Твори Станіслава Антоновича відзначені яскравістю кольорів та їх гармонійним поєднанням.

Станіслав Антонович, як людина є великим оптимістом по життю, вирізняється доброю вдачею і надзвичайною працездатністю. В своїх творах він оспівує красу рідної землі, може по декілька місяців подорожувати Україною в пошуках краєвидів, які лягаючи на полотно стають окрасою виставкових проєктів. Сьогодні хочеться зробити акцент на роботах, які присвячені Україні, її побуту та звичаях, що на сьогодні є надзвичайно актуальним і дає можливість зрозуміти сутність самобутньої української культури.
Складовою частиною експозиції «Моя Україна: погляд Станіслава Антонюка» є живописні твори «Спогади про батька і Україну», 2006; «Спогади про Україну», 2009; «Хліб України», 2011.

В цих творах яскраво проявляється український характер автора, безмежна його любовь до рідної землі та намагання передати наступним поколінням українців побутову і мистецьку спадщину , яка представлена на полотнах.
Станіслав Антонович Антонюк народився 7 лютого 1941 року в місті Перемишляни Львівської області. Мистецький хист з"явився у майбутнього художника ще у 15-річному віці, коли він дивував оточуючих своїм вмінням передати думку через малюнок.
Мистецьку освіту здобув в Київському училищі прикладного мистецтва на факультеті художнього ткацтва. Після служби в армії працював художником-оформлювачем.

З 2000 року Станіслав Антонюк - член Національної спілки художників України. Він є багаторазовим учасником обласних та всеукраїнських виставок, яких в творчому доробку нараховується понад півсотні.

Живописні твори Станіслава Антонюка прикрашають зібрання найвідоміших музеїв України та світу.
В експозиції також представлені роботи: «Заросла стежка до криниці», 2002; «Біля червоного містка у Сєдневі», 2010; «Старий колодязь баби Ядвіги», 2010; «Криниця у Сєдневі», 2007; «Старий колодязь баби Броні», 2010; «Кладка до колодязя», 2003; «Колодязь в селі», 2013; «Колодязь у Сєдневі», 2008; «Вікно сільської хати», 2009; «Самотність баби Марії», 2009; «Над Лізиною хатою ранок», 2009.

Колектив Музею мистецтв вітає з Днем Незалежності усіх наших друзів, колег, партнерів. Щиро бажаємо Вам здоров’я, душевного спокою та омріяної Перемоги.

Микола Правда


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool