У Кропивницькому до Дня Незалежності України відкрили книжкову виставку

Серпень 21, 2020 | Новини | Переглядів: 739 | Коментарі: 0

У Кропивницькій бібліотеці №18 до Дня незалежності України бібліотекарі оформили предметно-книжкову виставку  Моя Україна - єдина країна.

Виставка привертає увагу усіх без винятку відвідувачів бібліотеки, адже доповнена козацькою булавою - символом влади та козацькою шаблею - символом волі.

Читачі гортають і беруть додому багато нових книг з історії України та про сучасне життя нашої держави. Ми незалежні і самостійні - це підтверджує історія боротьби нашого народу та книги про подвиги і досягнення героїв.

Бібліотекарі склали інформаційний дайджест "25 фактів з історії українського прапора" з ілюстраціями. Історія українського прапора віддзеркалює всю історію Української державності – з прадавніх часів і до сьогодні.

Ритуальну символіку поєднання цих барв пов'язують ще з Великим переселенням народів, яке відбувалося 3000 років до н.е. Починаючи з часів хрещення Русі, ці кольори завжди були присутні на прапорах нашої держави різних століть.

У тому варіанті, як ми бачимо його зараз, український прапор було піднято у Львові в червні 1848 року. У СРСР це поєднання кольорів переслідувалося як небезпечний злочин. Під синьо-жовтим прапором відбулися три проголошення Української державності: 1917-го, 1941-го та 1990-го року, три революції новітнього часу: «на граніті» та два Майдани, а нині ведеться війна проти російсько-імперської навали на Донбасі та в Криму.

У Кропивницькому до Дня Незалежності України відкрили книжкову виставку

Саме сьогодні дуже важливо знати свою історію і історію своєї країни. Приходьте до бібліотеки – читайте, знайомтесь та відкривайте для себе цікаве з життя свого народу!

Віра Резніченко


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool