У Кропивницькому до Дня Нацгвардії відкрили фотовиставку (ФОТО)

Червень 10, 2021 | Новини | Переглядів: 963 | Коментарі: 0

Сьогодні, 10 червня, у місті Кропивницький у фойе на першому поверсі облдержадміністрації відбулося відкриття фотовиставки присвяченої гвардійцю Віталію Марківу

фотовиставки присвяченої гвардійцю Віталію Марківу

фотовиставки присвяченої гвардійцю Віталію Марківу


Фотовиставка приурочена до Дня Національної гвардії 26 березня, з нагоди 7-ої річниці створення.

Впродовж двох місяців містами України подорожує виставка світлин військовослужбовця Віталія Марківа, який лише нещодавно повернувся додому після зняття обвинувачень в Італії. У складі одного з підрозділів Національної гвардії, добровольчого батальйону імені генерала Кульчицького, брав участь у боях за звільнення українських міст.

У 2017 році, коли військовий приїхав до Італії провідати родичів, його затримали місцеві правоохоронці за звинуваченням у вбивстві італійського журналіста Андреа Роккеллі. Останній разом із російським колегою загинули у травні 2014-го року у ході бойових дій в районі гори Карачун в результаті мінометного обстрілу.

В липні 2019-го року Віталію Марківу оголосили вирок - 24 роки ув'язнення. У листопаді того ж року Україна подала апеляцію, надавши докази невинуватості нацгвардійця. 3 листопада Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок, знявши з Віталія Марківа усі звинувачення. Боротьба військового зі збройною агресією на Сході України, хибні звинувачення та боротьба за справедливість під час його перебування під арештом, зняття обвинувачень, повернення додому та одруження з коханою жінкою - усі етапи життя Віталія з 2014-го року й до сьогодні відображені у фотовиставці.

Вона налічує 60 фотографій із особистого архіву Віталія та його побратимів.

Виставка відкрилася у Києві та вже побувала у різних містах України – там, де є частини Національної Гвардії; до нас світлини привезли з Кривого Рогу. Далі вони поїдуть до Олександрії, Кременчука та Полтави.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool