У Кропивницькому для школярів провели урок з мінної безпеки (ФОТО)

Січень 27, 2022 | Новини | Переглядів: 1194 | Коментарі: 0

27 січня, у рамках Всеукраїнського уроку з мінної безпеки, фахівці ГУ ДСНС в області та ГУ Нацполіції в області провели заняття з відпрацюванням елементів евакуації та поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів (ВНП) для учнів комунального закладу «Академічна гімназія Кропивницької міської ради».

Мета заходу – дати дітям важливі знання щодо поводження з вибухонебезпечними предметами, навчити чітко розуміти ступінь небезпеки та наслідки необережних дій з ними.

Фахівець групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС в області провів презентацію про застарілі боєприпаси часів Другої світової війни, які досі можна виявити у будь-якому місці: під час відпочинку на природі, на власній садибі під час земляних робіт тощо. Сапер наголосив, що кожен повинен знати, як діяти у випадку, коли натрапив на підозрілий предмет. Діти усвідомили, чим відрізняються старі ВНП від сучасної вибухівки, дізнались, як проходить процес обстеження території на предмет виявлення ВНП, як відбувається ідентифікація, вилучення та знищення небезпечних предметів. Також було акцентовано увагу учнів на наслідках вибуху ВНП та смертельній небезпеці для тих, хто спробує здійснити будь-які маніпуляції зі старим, іржавим, але вкрай небезпечним боєприпасам.

для школярів провели урок з мінної безпеки

для школярів провели урок з мінної безпеки

Піротехнік детально розповів про оснащення групи піротехнічних робіт і дав можливість школярам оглянути його та приміряти, а також продемонстрував макети вибухонебезпечних предметів.
У свою чергу, вибухотехніки ГУ НП в області розповіли про види сучасних вибухівок, випадки замінувань громадських закладів та правила поведінки при отриманні оголошення про замінування. Фахівці Нацполіції також наголосили на правилах безпеки при виявленні підозрілих предметів у транспорті, місцях скупчення людей тощо, а також інформували дітей про процес знешкодження вибухівки.

Щоб закріпити отримані знання, діти спільно з рятувальниками та поліцейськими віпрацювали умовне оголошення про мінування, а також склали пам’ятку щодо дій на випадок виявлення вибухонебезпечних предметів та продемонстрували свою обізнаність під час вікторини.

Звісно, найбільш активні учасники Всеукраїнського уроку з мінної безпеки отримали заохочувальні призи.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool