У Кіровоградській ОДА презентували лабораторію соціального підприємництва

Червень 10, 2021 | Новини | Переглядів: 879 | Коментарі: 0

У Кіровоградській ОДА відбулася презентація Лабораторії соціального підприємництва сьогодні, 10 червня. Про це повідомила заступниця голови Кіровоградської ОДА Світлана Лобанова.

Так, до участі у заході долучилися представники малого та середнього бізнесу та територіальних громад, а також представники профільних департаментів облдержадміністрації.

«Кіровоградщина увійшла до переліку шести регіонів України, в яких будуть реалізовуватися заходи проекту міжнародної технічної допомоги «EU4Youth – Розкриття потенціалу молодих соціальних підприємців в Молдові та Україні» (Проект EUnlocking). Ми звикли що соціальні стандарти і гарантії – це насамперед те що визначає держава: мінімальна заробітна плата і пенсії, прожитковий мінімум, соціальні захисні механізми і виплати. Але є ще одна сфера, у якій також активно відбуваються процеси вирішення цих проблемних питань – соціальне підприємництво», - наголосила посадовиця.

За її словами, проект EUnlocking спрямований на розвиток соціального підприємницького потенціалу.

«Проект реалізується Європейським Союзом в рамках програми EU4Youth громадською організацією Egalite International (Егаліте Інтернейшнл). Лабораторія соціального підприємництва Кіровоградської області діятиме на базі Агенції регіонального розвитку Кіровоградської області і забезпечуватиме територіальні громади інформацією та консультаціями щодо надання комплексних послуг існуючим та починаючим соціальним підприємцям, налагодження їх комунікацій з потенційними партнерами, пошуку фінансових інструментів для організації їх діяльності, підвищення їх конкурентоспроможності», - додала Світлана Лобанова.

Заступниця голови Кіровоградської ОДА також наголосила, що такий проект є актуальним для наших громад, зокрема в сільській місцевості, оскільки розвиток соціального підприємництва і залучення до цього якомога більшого кола потенційних учасників сприятиме сталому економічному розвитку на місцях, створенню нових робочих місць, наповненню місцевих бюджетів та в подальшому вирішенню широкого кола соціальних питань. 

заступниця голови Кіровоградської ОДА Світлана Лобанова


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool