У Кіровограді затримали зловмисника, який втік з місця ДТП

Квітень 25, 2016 | Новини | Переглядів: 1644 | Коментарі: 0

Автопригода сталася в обласному центрі ще у червні минулого року. Внаслідок зіткнення двох легкових авто загинуло дві особи, отримала тяжкі травми неповнолітня дитина. Зловмисника, який з місця події втік, поліцейським вдалося розшукати майже через 10 місяців. За скоєне йому тепер загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

За даними поліції, ДТП сталося близько першої години ночі на регульованому перехресті. Водій автомобіля «Toyota Camry» виїхав на забороняючий сигнал світлофора та допустив зіткнення з авто «Renault Duster». Внаслідок цього транспортний засіб потерпілих зазнав серйозних механічних пошкоджень. Одна з пасажирів, 25-річна жителька міста Кіровограда, яка поверталася додому після свого весілля, загинула на місці пригоди, інша 50-річна жінка померла у лікарні за кілька днів. Тяжкі тілесні ушкодження отримав й 11-річний хлопчик, що також перебував у салоні авто. Дитина в тяжкому стані була госпіталізована до лікарні, однак на щастя, вижила.

На момент приїзду правоохоронців, що негайно прибули за викликом, на місці пригоди був присутнім чоловік, який назвався водієм «Toyota Camry». Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, громадянин, незважаючи на покази потерпілих та свідків, наполягав на тому, що за кермом був саме він.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження. Зрозумівши ступінь відповідальності за смерть людей вже в рамках кримінального провадження, чоловік дав письмові свідчення, про те, що не має жодного відношення до згаданої автопригоди. З його пояснень, у такий спосіб він лише хотів взяти на себе відповідальність за родича, а пригоду на початку вважав дрібною… У цей час справжньому винуватцю таки вдалося утекти.

Підозрюваним у скоєнні жахливої аварії виявився інший мешканець Кіровограда. Чоловік працював водієм в одному з місцевих агентств нерухомості і, відповідно, мав доручення на керування транспортним засобом на своє ім’я.
Після пригоди зловмисник негайно залишив територію області та переховувався за кордоном. Робота оперативників, які постійно займалися його пошуком, не припинялася ні на день.

«У результаті слідчо-розшукових заходів працівниками управління карного розшуку обласної поліції місцезнаходження підозрюваного було встановлено. Чоловіка затримали 23 квітня на Чернігівщині. За оперативною інформацією, він щойно повернувся в Україну, а до того мешкав у своїх родичів за кордоном. У момент затримання перебував у квартирі, яку винаймав. Зловмисник поводився вкрай обережно і був готовий до чергової втечі. Однак зробити цього йому не вдалося», - розповів начальник Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Сергій Кондрашенко.

У даний час підозрювана особа затримана у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Працівниками слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області розслідуються кримінальні провадження за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатація транспорту особами, які керують транспортними засобами» та частиною 1 статті 135 ККУ «Залишення в небезпеці».

За скоєне зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Сектор комунікації ГУНП в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool