У Кіровограді Віктора Пояркова можна вважати автором дистанційної освіти

Травень 31, 2016 | Новини | Переглядів: 1720 | Коментарі: 0

Фундаментальна професійна освіта і наука є потужним джерелом інтелектуальної думки, засобом самоствердження та формування висококультурної людської особистості, яка здатна компетентно і принципово оцінювати різні життєві ситуації та впевнено рухатися у майбутнє.

У вересні 1991 року рішенням Кіровоградської міської ради № 220 було відкрито багатопрофільний навчально-виховний комплекс кібернетико-технічний коледж. Це були нелегкі часи перебудови, але з ініціативи Віктора Олексійовича Пояркова та за підтримки міського голови Василя Георгійовича Мухіна, начальника міського управління освіти Віктора Павловича Дриги було відкрито перший в Кіровоградській області та в Україні заклад нового типу.

В.О. Поярков був автором багатьох нормативних актів, які регулювали життя закладу. Цей муніципальний навчальний заклад був визнаний Міністерством освіти України та набув статусу експериментального наказом №456 від 21.12.1993 року «Про створення експериментального навчально-наукового педагогічного комплексу». З вересня 1994 року цей навчальний заклад набуває сучасної структури, до якого входили 28-й ліцей, Центр естетичного виховання «Натхнення», Кіровоградський кібернетико-технічний коледж, спортивний клуб «Шанс» та консультаційно-методичний центр.

Віктора Олексійовича Пояркова можна вважати автором дистанційної освіти. У 1999 році ще не вживали навіть визначення «дистанційна освіта», а він відкрив перший консультаційний пункт у місті Знам’янка. Цей процес набував розвитку до 2004 року, і, як наслідок, було відкрито сім консультаційних пунктів, що дало можливість не на словах, а ділом наблизити якісну фахову освіту для сільських дітей.

Як педагог, Віктор Олексійович не просто крокував у ногу з часом, а реально створював авторські проекти. У Навчально-науковому педагогічному комплексі в 2000 році було створено лабораторію маркетингу та відділення сучасних тестових технологій.
Це основні досягнення Пояркова як адміністратора, але не можна не помічати його людських якостей. Більшість студентів Віктор Олексійович знав на ім’я, а ще він щиро вболівав за всі їхні досягнення. Багато світлин, які стали вже історією, демонструють його емоції під час спортивних змагань, конкурсів. Він завжди знаходив можливість відправити у творчі відрядження як викладачів, так і студентів.

За час керівництва Віктора Пояркова захистили свої кандидатські дисертації велика кількість педагогів, які отримували найбільше сприяння з його боку.
А ще Віктор Олексійович був великим прихильником студентської самодіяльності. Театр національного костюму був предметом його любові і гордості. Коли цей колектив брав участь у ІІІ Всеукраїнській виставці інноваційних технологій, він особисто приїхав вболівати за студентів, і коли діти на першому виступі побачили директора в першому ряду глядачів, їх виступи стали ще більш запальні, як результат – колектив отримав звання лауреата конкурсу.

Небайдужість Віктора Олексійовича Пояркова до всіх процесів збирала навколо себе багатьох людей, різних за віком та за уподобаннями. Він любив співати, відпочивати разом з колективом, але робота завжди залишалась на першому місці.

На даний час його дітище – Кіровоградський кібернетико-технічний коледж продовжує надавати освіту майбутнім програмістам і фінансистам. Ним отримано ліцензію Міносвіти на підготовку молодших спеціалістів на 10 років. Отримати освіту тут можна як дев’ятикласникам, так і випускникам 11-го класу. Знання, отримані в коледжі, дадуть змогу працювати в різних галузях народного господарства. Випускники коледжу високо ціняться банківськими установами, підприємствами тощо. А найбільш талановиті випускники відкривають свою справу і непогано на цьому заробляють. Збережено основу викладацького колективу, поповнено його склад молодими викладачами.
31 травня Віктору Олексійовичу виповнилося б 70-т. Хвороба не дала йому завершити задумане, проте його справі продовжують його послідовники.


1 вересня 1988 року Рішенням Кіровоградської міської ради №522 від 22 липня 1988 року при Кіровоградському інституті сільськогосподарського машинобудування було відкрито спеціалізовану школу фізико – математичного профілю у складі 7,8 – 10,11 класів, з порядковим номером 28.

Засновником і директором став Поярков Віктор Олексійович, кандидат технічних наук, доцент КІСМу. З цього часу місто Кіровоград узнало ім’я педагога-новатора, а з часом і уся країна. Віктор Олексійович мріяв про школу майбутнього. Він створив такий навчальний план, де відведено було не тільки години загальноосвітніх дисциплін,- майбутні математики, фізики,інформатики відвідували уроки хореографії, спортивні секції. Всім це дуже подобалося. А Поярков шов у перед. З 1991 – він засновник, директор Кіровоградського кібернетико-технічного коледжу, головним завданням якого:- розробка і впровадження в життя системи довузівської підготовки учнівської молоді, яка забезпечує раннє виявлення добір, навчання і виховання обдарованих дітей, здібних до подальшого поглибленого вивчення точних наук. Висока результативність навчання є закономірним наслідком послідовної роботи, про що свідчить велика кількість студентів – переможців олімпіад, конкурсів всіх рангів включно міжнародні.

Поярков В.О. – визначався прагненням постійного творчого пошуку по вдосконаленню навчання в питанні розвитку здібностей молоді. У 1994 році було створено під його керівництвом навчально-науковий педагогічний комплекс у складі: кібернетико-технічний коледж та інші відділення. Коледж поширювався: консультаційні пункти у регіонах області, лабораторія маркетингу.

Віктор Олексійович говорив: «Людству давно відомо, що без розкриття талантів кожного свого члена, суспільство не може рухатися вперед. Особлива роль у процесі пошуку нових технологій знань і теорій належить тій частині суспільства, яку називають інтелектуальною елітою». Таким він хотів бачити своїх коледжан.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool