У Кіровограді відбувся «круглий стіл» з ФОП

Травень 28, 2015 | Новини | Переглядів: 868 | Коментарі: 0

Днями начальник Кіровоградської ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області Сергій Тертичний зустрівся за “круглим столом” з платниками податків – фізичними особами - підприємцями міста Кіровограда.

Темою зустрічі стали внесені зміни до законодавства, що стосуються платників єдиного податку , які застосовують у соїй діяльності реєстратори розрахункових операцій.
«Метою змін до Податкового кодексу України та Закону №265, внесених Законом України від 28.12.2014 року №71-VIII є вдосконалення механізму їх застосування та запобігання можливим порушенням з боку суб’єктів господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки за товари (послуги).
Основною зміною є те, що відповідно до пункту 296.10 Податкового кодексу України платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи-підприємці) груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують реєстратори розрахункових операцій. У всіх інших випадках платники єдиного податку фізичні особи – підприємці другої і третьої груп зобов’язані застосовувати РРО.
При цьому зазначені зміни, відповідно до Прикінцевих положень Закону №71, вступають в силу для платників єдиного податку третьої групи - з 1 липня 2015 року; для платників єдиного податку другої групи - з 1 січня 2016 року.», – повідомив начальник ОДПІ.
Присутні обговорили зміни і отримали вичерпні відповіді на питання.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool