У Кіровограді відбулась нарада з питань взаємодії під час ліквідації надзвичайних ситуацій

Листопад 07, 2015 | Новини | Переглядів: 1064 | Коментарі: 0

6 листопада в Управлінні ДСНС відбулася міжвідомча нарада з питань взаємодії під час ліквідації надзвичайних ситуацій, характерних для зимового періоду.

Метою засідання було узгодити комплекс організаційних та практичних заходів щодо забезпечення сталого транспортного сполучення на автомобільних дорогах загального користування у період погіршення погодних умов. У нараді взяли участь представники Управління ДСНС України в області, Служби автомобільних доріг в області, ДП "Кіровоградський облавтодор", УДАІ УМВС в області та департаменту інфраструктури та промисловості Кіровоградської ОДА.

У ході обговорення було вирішено протягом осінньо-зимового періоду 2015-2016 років сформувати, у разі потреби, спільні робочі групи для цілодобової роботи, а також забезпечити оперативне взаємоінформування у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій відповідно до спільних порядків взаємодії. Окремі завдання щодо дій під час негоди було визначено для Служби автомобільних та УДАІ.

Зокрема, це забезпечення постійного моніторингу стану проїзду транспорту на автошляхах області та своєчасне залучення необхідної кількості техніки для розчищення та посипання доріг, а також забезпечення регулювання автомобільного руху для безперешкодної роботи снігозбиральної та спеціальної техніки і попередження утворення транспортних заторів. Завдання стосуються й оперативного інформування учасників дорожнього руху та керівництва автостанцій про виникнення небезпечних умов на ділянках автомобільних доріг, обмеження або заборони руху. Також вирішено своєчасно вводити тимчасові обмеження на виїзд з населених пунктів. У першу чергу це стосуватиметься пасажирських автобусів і великогабаритного вантажного транспорту.

За результатами засідання, Управління ДСНС протягом осінньо-зимового періоду посилить інформування населення через ЗМІ щодо обмеження виїзду з населених пунктів під час великих снігопадів та ожеледиці. Наразі для оперативного реагування на надзвичайні ситуації, характерні для зимового періоду, пожежно-рятувальною службою області забезпечено готовність усіх сил та засобів.

Учасники наради висловили переконання, що завдяки рішенням, прийнятим під час засідання, та належному їх виконанню вдасться попередити можливі ризики та запобігти непередбачуваним ситуаціям на автошляхах у зимовий період.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool