У Кіровограді так і не визначилися з міським головою

Листопад 18, 2015 | Новини | Переглядів: 2726 | Коментарі: 0

У Кіровограді прийняли рішення про перерахунок голосів на двох дільницях:№ 350867 та №350861 на другому турі виборів міського голови.

За таке рішення проголосували члени Кіровоградської районної у місті Кіровограді комісії та Кіровоградської міської виборчої комісії.
Скарги про порушення виборчого законодавства на дільницях 350867 та 350861 надійшли від довіреної особи кандидата на міського голову Кіровограда А. Райковича(Блок Петра Порошенка «Солідарність»). Серед зазначених у скарзі порушень - відсутність на дільниці інформаційного стенду, одноособове рішення голови ДВК щодо недійсних бюлетенів, використання неправильного бланку протоколу, неправильна черговість підрахунку бюлетенів тощо.

До скарг було додано акти про порушення та «окремі думки». Серед вимог - перерахунок голосів на дільницях. Кіровоградська міська ТВК прийняла рішення про перерахунок голосів на дільниці № 350867, Кіровська районна виборча комісія у місті Кіровограді – про перерахунок голосів на дільниці № 350861. Перерахунок здійснюватиме Кіровська районна ТВК.

Також штаб Блоку Петра Порошенка «Солідарність» розповсюдив заяву, у якій повідомив про порушення виборчого законодавства на кількох дільницях: «У день виборів і після нього, наш штаб отримував сигнали про підкуп виборців на цій дільниці та деяких інших. Якщо на інших ДВК явка протягом дня природно знижувалася, то на цих збільшувалася. Ми отримували сигнали про те, що зокрема на ДВК №350867, приходили голосувати групами, а на самій дільниці були відповідні люди, які фіксували прихід таких груп та контролювали вкидання у відкритому вигляді бюлетеня в урну».

Попередньо підведення підсумків виборів затримувала відсутність уточненого протоколу з дільниці № 350867, а також стан здоров’я голови Кіровської районної у місті Кіровограді комісії. Станом на 20.40 17 листопада здійснено перерахунок голосів на дільниці 350867.

Дані перерахунку співпали з попередніми даними протоколу ДВК.

16 листопада про перемогу на виборах оголосили штаби обох кандидатів на міського голову. Опонентом А. Райковича на виборах міського голови є А. Стрижаков(самовисування).

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool