У Кіровограді стартує 74-й ляльковий сезон.

Вересень 05, 2012 | Новини | Переглядів: 1275 | Коментарі: 0

Кіровоградський академічний обласний театр ляльок свій 74-й театральний сезон відкриває з новими творчими керівниками.

Ще влітку посаду головного художника театру посів відомий в Україні і за кордоном сценограф Павло Босий, який понад десять років створював художнє та світлове оформлення до різноманітних театральних постановок і мюзиклів у США.
Плідно готував «творчу ниву» на кіровоградській сцені впродовж 5 років і відомий українським та російським театралам режисер-постановник, заслужений діяч мистецтв України, Євген Гімельфарб. Завдяки його старанням, дорослі прихильники театру познайомилися з чудовими спектаклями «Ніч перед Різдвом» за М.Гоголем, «Собаче серце» за М.Булгаковим та «Декамерон» за Дж.Боккаччо. Починаючи з вересня, Євген Юзефович є повноправним керівником творчого складу, зайнявши посаду головного режисера Кіровоградського академічного обласного театру ляльок.
У липні, перед відпусткою, новий творчий тандем розпочав роботу над п’єсою Н.Бурої за твором М.Гоголя «Вій». Прем’єра вистави буде приурочена до 130-річчя з дня заснування Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім.М.Кропивницького.
Незабаром, на лялькарів чекає два театральні фестивалі: «Лялькова веселка» у Запоріжжі та «Мереживо казкове» у Черкасах. Тому графік роботи зараз дуже напружений.
6 – го вересня, о 18 годині 30 хвилин, театр ляльок відкриває 74-й театральний сезон найбільш гучною останньою прем’єрою для дорослих «Декамерон», а 9-го вересня, о 12.00 годині, після традиційного конкурсу малюнку на асфальті, малеча зустрінеться зі своїми улюбленими казковими героями: Лунтіком, Дракошею, телепузиками та іншими.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool