У Кіровограді проведено майстер- клас до Міжнародного дня дружби

Серпень 04, 2015 | Новини | Переглядів: 1166 | Коментарі: 0

У відділі Кіровоградського обласного художнього музею - картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», у рамках «Творчої майстерні» був проведений майстер-клас з витинанки.

На майстер-клас завітали гості з Франції, Об’єднаних Арабських Еміратів, з Миколаєва та Кіровограда - майбутні художниці, учениці Кіровоградської дитячої художньої школи ім. О. Осмьоркіна. Вони відкрили для себе найдавніший вид народного декоративного мистецтва, що має глибокі й багаті традиції, познайомилися з історією витинанки, видами та способами її виконання, були вражені самобутністю цього давнього мистецтва.
Захід був приурочений до Дня дружби що послугувало додатковим стимулом створити чудову роботу, як гарний патріотичний сувенір або подарунок. На майстер-класі діти виготовляли «Дерево життя» що є уособленням єдності усього світу у техніці ажурної витинанки (що виготовляється з одного аркуша паперу).
На майстер-класі була присутня неповторна атмосфера доброзичливості та співтворчості у спілкуванні та виконанні робіт. Молоді майстрині обговорювали свої роботи та допомагали одна одній, створювали свої власні авторські твори не відступаючи від канонів витинанки, самостійно підбирали кольори для передачі бажаного образу.
Техніка виконання витинанки полягає у вирізанні за допомогою ножиць або ножа орнаментальних композицій, ажурних та силуетних зображень.
Для дітей та дорослих процес створення витинанки приносить неоціненну користь, він допомагає розвинути дрібну моторику рук, художньо-естетичний смак, образно-просторове мислення.
На сьогоднішній день мистецтво витинанки досить добре зміцнилося в Україні. Є люди, які присвятили все своє життя пізнанню цього мистецтва. Майстри українських витинанок намагаються виразити себе не тільки через папір, вони використовують всілякі матеріали: глину, метал, дерево, тканину, камінь. Витинанки використовуються майже у всіх сферах нашого життя, у дизайні інтер’єрів, поліграфії, створенні іграшок, оздобленні виробів, вони не лише покращують зовнішній вигляд предметів а й несуть в собі сакральний сенс та виконують патріотичну функцію.

Мороз Б.. – художник І категорії відділу музею - картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool